Costa Coffee Logo

Costa Coffee

Историята на Costa Coffee започва през 1971 г., когато двама италиански братя – Серджо и Бруно Коста – пристигнали в Лондон. Разочаровани от качеството на кафето, с което били посрещнати, те решили да изпекат свое собствено.

Затова създали малка пекарна за кафе на Fenchurch Street, в сърцето на Лондон. Именно тук те започнали да създават най-доброто кафе в Лондон.

Братята експериментирали със 112 различни бленда, докато открият идеалния – Costa Coffee Signature blend.

Те продавали кафето си на известните хотели и ресторанти в Лондон, включително The Dorchester и The Ritz. Впечатлили The Ritz, като изпълнили спешна поръчка и доставили кафето с емблематичното за Лондон черно такси, взето назаем от приятел.

През 1979 г. братята Коста открили първия си Costa Coffee „бутик“ на Vauxhall Bridge Road в Лондон и представили страхотното си кафе пред по-широка аудитория. Това било първото кафене в Лондон, където се използвали класическите бели порцеланови чаши, които Costa Coffee все още използва в заведенията си и днес.

Мисията на братята Коста да спасят света от посредствено кафе живее и до днес. Емблематичният им бленд е обичан в цял свят, а стремежът им към качеството все още е в основата на всичко, което прави Costa Coffee.

Цялото кафе на зърна се изпича бавно, за да запази естествените си масла, благодарение на което се получава по-плътен и по-наситен вкус. Този процес се наблюдава от главния бариста на Costa Coffee, Дженаро Пелича, който е обучен от самите братя Коста.

Costa Кафе в наши дни

Отиваме петдесет години напред. Успехът носи още успех и Costa Coffee продължи да се разраства из Лондон и в крайна сметка по целия свят и трябваше да намерим още един нов дом, за да задоволим нарастналото търсене.

В началото на 2017 г., след двугодишен период на строителство, отворихме вратите на съвсем нова и изключително модерна пекарна в Базилдън, Есекс.

Нашата пекарна е една от най-големите в Европа и ни позволява да произвеждаме 45 000 тона кафе годишно. Но ние не се задоволяваме просто с това, че сме едни от най-големите, нашата пекарна е и една от най-устойчиво построените сгради в света с грижа към хората и планетата. Ние отговорно си набавяме всички сурови кафеени зърна само от стопанства, сертифицирани от Rainforest Alliance™.

Продукти на Costa Coffee

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!