Milagro

Milagro Tequila

Историята на Milagro Tequila започва през 1998 г. с двама приятели от колежа Дани Шнеуейс и Мой Гуинди. Дани и Мой видяли удивителни неща в Мексико Сити. Навсякъде около тях те виждат международна изтънченост, младежка енергия и страстно творчество.Навсякъде, с изключение на текила. Tекилите се превърнаха в едноизмерни карикатури на традицията или изчислени бизнес начинания, движени от знаменитости, лишени от креативност и истина. Дани и Мой искаха текила, която да свързва два свята – дълбоко вкоренената цялост на традиционната текила и живата, творческа култура на съвременния Мексико Сити.

За Педро, нашия Master Distiller, създаването на модерна текила не означаваше да се откаже от традицията, а да я използва пълноценно – като се започне от самото агаве. Той настоява да се използва 100% синьо агаве, събирано само в Халиско Хайлендс, където се отглежда най-финото и най-сладко синьо агаве в света. За да извлече всички нюанси на този скъпоценен аромат на агаве, Педро използва вековни методи за приготвяне. Той използва традиционни тухлени фурни, за да бавно пече агавените си пини в продължение на 36 часа. Това е начинът да извличане на най-добър вкус от съставките. След като пините са бавно изпечени, те се настъргват и притискат, за да се извлече сладкият сок от агаве. След това този сок  се поставя в резервоари от неръждаема стомана, където захарта се превръща в алкохол. Наполовина наука, наполовина изкуство процесът на ферментация се следи отблизо от нашия художник на текила Педро.

Повечето текили се дестилират с помощта на един вид дестилат – за Милагро Педро използва два напълно различни типа дестилати. Първо в казан, който съхранява жив апетитния вкус на агаве. След това колонен дестилатор придава гладкост и завършеност на питието, което е сравнимо с най-добрите бели спиртни напитки в света. Този нов начин за производство на текила, който Педро тестваше и усъвършенстваше в главата си от години. Когато Дани и Мой го опитаха, ентусиазирано провъзгласиха „¡Es un Milagro!“ (Това е чудо!)

Текилата става все по-добра с течение на времето. Всички текили от сериите Reposado и Anejo задължително отлежават. И за разлика от повечето производители на текила, които не оставят silver текилите да отлежават,  Milagro оставя и серията Select Barrel Reserve Silver да отлежи. Всеки елемент на Милагро отразява с гордост визията на Дани и Мой за текила, която олицетворява креативността и себеизразяването на съвременното Мексико. Нашите бутилки за сериата Select Barrel са ръчно изработени да наподобяват растението агаве. От компанията продължават да си сътрудничат с художници от Мексико Сити, за да създаваме графити и други маркетингови комуникации за тяхната текила.

Продукти на Milagro Tequila

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!