Rustic Reserve logo

Rustic Reserve

Идея, която се роди от сътрудничеството между една англичанка, която силно обича България, и един далновиден българин.

Години наред Барбара Пейдж-Робъртс – английска бизнесдама, която живее в България, събирала трънки по слоговете и от тях приготвяла трънков джин, който предимно подарявала за Коледа на приятелите си. През 2015 г. тя открила дренките – още един стипчив плод, много по-червен на цвят от трънките, и започнала да прави дренков джин, наред с трънковия. Успехът бил страхотен, особено за коктейли през лятото.

Като част от стратегията за постоянна диверсификация и мисията за добавяне на стойност към нейната продукция, селскостопанската компания „Агротайм“ обединила усилията си с Барбара Пейдж-Робъртс за производството на първата партида джин ликьори, предназначени за пазара, под марката „Рустик Резерва“.

Иван Крачунов, собственик и управител на „Агротайм“, казва: „През целия си живот аз и баща ми, а преди това и дядо ми, сме се стремили да добавяме стойност към изобилието от натурални плодове и растения, които природата ни е дарила. Нашият дренков продукт е уникален и чисто български, с който да представим страната си на света!“

Craft 19 Gin – с 19 български растения

Представете си да напълните куфар с 25 брани на ръка ароматни растения и да летите до Англия за ден, за да се срещнете със световноизвестния майстор дестилатор Роб Дорсет, който впоследствие ще избере 19 от тях, за да създаде един пълен с характер джин чрез комбинация от плодови, цветни, дървесни и цитрусови нотки, включително планинска хвойна и мурсалски чай от района на Родопите.

Без изкуствени аромати, консерванти и оцветители

Брането на горски плодове и направата на плодови джинове е вековна семейна традиция в Южна Англия, а ръчно набраните български плодове, потопени в джин с малко захар в продължение на три месеца от септември до декември според британската традиция, са в основата от нашите инфузии с плодов джин Limited Edition Rustic Reserve, всяка бутилка от които е направена от около ½ кг. плодове.

Нашите награди

Craft 19 бе удостоен с БРОНЗОВ медал в категория London Dry Gin на световноизвестния Международен конкурс за вино и спиртни напитки (IWSC, International Wine & Spirit Competition) в Лондон – световната столица на крафт джина! И със ЗЛАТЕН на Bohemian Spirits Awards! А трънковият джин спечели СРЕБЪРЕН медал на Bohemian Spirits Awards! Това доказва, че от подбраните от нас български билки и естествени плодове се приготвят джинове и плодови настойки от джин на световно ниво!

Продукти на Rustic Reserve

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!