Tanqueray

Tanqueray e световноизвестен London Dry Gin, който е създаден през 1830 година от Чарлз Тенкерей в Блумсбъри, Лондон. През 1847 година компанията вече постига успех в износа, като доставя напитките си на британските колонии, основно Ямайка. Дестилерията е наследена от сина на основателя на фирмата – Чарлз Уо Тенкерей. По-късно продуктите ѝ придобиват широка популярност в САЩ, където джинът се използва като основна съставка на сухото мартини.

Дестилерията обаче била напълно разрушена при германски въздушни удари през 1941 година по време на Втората световна война. От нея останал непокътнат само един казан, който се използва и до днес и всички го наричат „Старият Том“.

В момента изтънченият джин Tanqueray се произвежда в шотландското селце Уиндигейтс. Maкар да не се прави в Лондон, той определено е ярък представител на London Dry джиновете, тъй като за производството му се следва традиционната за тях рецепта. За направата му се ползва двойно дестилирано зърно, като по време на втората дестилация се добавят селектирани растения. От Tanqueray пазят в дълбока тайна точната рецепта за производство на продуктите си, но е ясно, че в тях се съдържат хвойна, кориандър, корен от ангелика и женско биле.

Продукти на Tanqueray

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!