Kristančič

Винарната се намира в района на Горишка Брда, словенския аналог на Тоскана, известен с елегантните си бели вина от сорта Ребула и с оранжевите си вина. Разположена в крайния запад на Словения, винарната се намира в отдалечен район, заобиколен от планински вериги на изток и на север, с един-единствен път от Нова Горица. За да стигнете дотам, трябва да изминете няколко километра през Италия, преди да се озовете от другата страна на Словения! Със своите орхидеи, кипариси и лозови масиви, Kristancic е красиво място за посещение. Основната философия на вината е да разкриват връзка с природата, а отличителният мотив на пауна се появява за първи път през 1990 г., за да отрази този модерно-традиционен подход. Паунът, който показва своята пъстра опашка, е само един от аспектите на необятната красота на природата, която носи в себе си сила и цел. Вината на избата са не само комплексни, но и се отличават богата, опияняваща симфония от вкус и аромат, създадена от човешките идеи, които направляват епохите на естествената еволюция. Те са плод на житейски опит, упорита работа, дългогодишен опит и обширни познания.

Всички вина са сухи; младите вина са ярки и свежи, а отлежалите вина показват сложност и текстура. Отличителният почерк на Марко и екипа на винарната са балансирани, елегантни вина със средно тяло и дълга дължина; киселинността и качеството на плодовете гарантират, че вината са с отличен потенциал за отлежаване.

Регион

Заради хълмовете и красивите си села Брда е наричана от някои "словенската Тоскана". Намира се в най-западната част на страната, в региона Колио, който е общ със съседна Италия. Това, което прави този район толкова специален за лозарството, е фактът, че сме разположени между Средиземно море и Юлийските Алпи.

Климат и почви

Уникалният климат в района на Брда съчетава свежестта на Алпите с приятните влияния на Средиземноморието и дава най-добрите вина с широк спектър от аромати. Запазената марка на вината Брда е тяхната минералност, която се дължи на специалната мергелна и флишова почва, наречена "Opoka". Комбинацията от климат, почва и релеф е превърнала региона в една от най-интересните винарски култури в света. Брда има най-голям добив на медали и награди от всички словенски винарски региони.

Вино

Местният сорт грозде Rebula или Ribolla Gialla е изгряващата звезда сред белите сортове. Rebula е вино с много лица - модерно заради своята директност, простота и чистота, популярно, защото е носител на многовековна културна традиция, и международно признато, защото най-доброто грозде Rebula идва от региона на Бърда.

Продукти на Kristančič

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!