VIDA Golden Logo

Вида

Видинският регион е уникален със своя климат, тероар и култура. Всички тези специфични особености са дали на нашите вина техния характерен вкус и аромат. Насладете им се!

Концепция за производство на белите и червени вина VIDA се заражда преди повече от 5 години.

Името на бранда е вдъхновено от средновековната крепост Баба Вида на брега на река Дунав.

Нашите вина съчетават в себе си духа и традициите на Видинския регион с най-новите технологии и модерни тенденции във винарството.

Всяка бутилка вино е създадена с много любов и внимание към детайлите. Гроздето е специално селектирано от собствените ни насаждения, които са разположени върху площ от 60 дка в близост до видинското село Градец.

Грозде

Собствените насаждания на бранда са разположени върху площ от 60ДКА и се произвеждат осем основни сорта грозде: карменер, пти вердо, сира, пино ноар, ризлинг, вионие, совиньон блан, мускат

Климат

Климатът в региона е умерено континентален. Средните юлски температури са около 20°C, а средните януарски – около 0°C, като температурите са по-ниски с нарастване на надморската височина.През лятото преобладават северозападните ветрове, а през зимата – североизточните.

Тероар

Разпределението на почвите в областта се определя и е във взаимовръзка с физико-географските характеристики. Почвите в района са предимно карбонатни и типични черноземи.

Продукти на Вида