Към блога

Винарски Региони

Вила Мелник: Изгревът на винената легенда

Вила Мелник е известна винена изба, намираща се в с. Хърсово (Мелнишко), България. През периода 2003-2004 г., с изключителна решимост и непоколебим оптимизъм, създателите започват постепенно да засаждат своите лозови насаждения. С цел да осигурят систематично висок стандарт на крайния продукт, те решават да отворят винарната си през 2013 г. 

Винарната отглежда различни сортове гроздове, които са подходящи за климатичните условия на региона. Сред тях можем да споменем местните –Широка Мелнишка Лоза, Мелник 55, Мелник 1300 Юбилеен, Руен и Мавруд. От международните сортове засаждат Каберне Совиньон, Мерло, Сира. Винарната произвежда разнообразни вина отличаващи се с уникален характер и качество. 

Традиционна винена изба в пясъчния хълм

По традиционния начин, характерен за този регион, винената изба е издълбана дълбоко в самия пясъчен хълм. Този уникален метод не само придава на избата уединен и загадъчен вид, но също така гарантира относително постоянна влага и температура. Това са идеалните условия за правилното и успешно съзряване на виното, което още повече подчертава винения характер на региона.

В многото ниши на тунелите се откриват тайни винени аромати. Бутилките тихо почиват и чакат своя специален повод. Всяка от тях съдържа в себе си истории, които преплитат вековни традиции и съвременни усъвършенствания в производството на вино. 

Вила Мелник се гордее със завидна галерия от награди, които засилват нейния прочут статус в световната винена общност. Нейната изцяло българска душа се отразява във всяка глътка от предлаганите вина, а признанието от жури и експерти се превръща в златен печат. Признанието на тази изба не просто подчертава възвишеността на българското вино, но и допринася за утвърждаването на този регион като винено съкровище на световната винена карта.

Със своята страст и ангажираност, те продължават да покоряват нови върхове в изкуството на винопроизводството, а всяка нова награда е признание за непрекъснатата работа и любов, вложени във всяка бутилка, отпечатана със знака на Вила Мелник.

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!