За нас

Ние сме производители на вино

Концепцията на VIDA Wine and Spirits Boutique се заражда преди повече от 8 години. Компанията произвежда собствен бранд бутикови бели и червени вина в малки серии. Името на бранда е вдъхновено от средновековната крепост Баба Вида на брега на река Дунав. Нашите вина съчетават в себе си духа и традициите на видинския регион с най-новите технологии и модерни тенденции във винарството. Всяка бутилка вино е създадена с много любов и внимание към детайлите, а гроздето е специално селектирано от собствените ни насаждения, които са разположени върху площ от 60 дка в близост до видинското село Градец. Районът е уникален със своя климат, тероар и култура и всички тези специфични особености придават на нашите вина техния характерен вкус и аромат.

Но освен производители сме и ценители

В нашия онлайн магазин ще откриете не само нашата собствена марка, но и внимателно подбрана селекция от висококачествени български вина. В портфолиото ни има над 600 етикета, събрани от повече от 60 винарни от всички региони на страната. Ние не правим никакви компромиси с качеството и сме уверени, че колекцията от енотечни и бутикови бутилки ще задоволи дори и най-изисканите вкусове.
Любителите на чуждестранните производители могат да разгледат секцията „Вносни вина“, в която съчетаваме непреходната класика и традиции на Стария винен свят с новаторството и авангардните идеи на Новия свят. Насладете се на шедьоврите на някои от най-награждаваните винарни в Австрия, Франция, Италия, Испания, Словения, Румъния, Унгария, Гърция, Молдова. Нова Зеландия, САЩ и още много други страни от цял свят.
Сред тях особено внимание заслужава подборът ни от австрийски етикети. Представили сме типични за страната от Централна Европа сортове, превърнати в превъзходни вина от някои от най-уважаваните изби там. Тяхната работа умело ни представя Австрия – от Карнунт до Щирия, през Долна Австрия и Бургенланд само с по една глътка от всяко от тези великолепни вина може да се усети спецификата на класическия винен район от който то произхожда.

И като ценители знаем, че пиенето на вино е преживяване

За да бъде то пълноценно, посетете и нашите категории „Гурме“ и „Аксесоари“, където ще откриете разнообразие от консерви, риба, паста, кафе, чай, както и луксозни чаши за вина и алкохоли, тирбушони и декантери.

За хората зад бранда VIDA Wine and Spirits Boutique

VIDA Wine and Spirits събира на едно място сплотен екип от експерти, които споделят обща визия и страст към виното. Мисията ни е да предложим на вас, нашите клиенти, възможно най-доброто винено изживяване. За максималното ви удовлетворение сме подбрали голямо разнообразие от висок клас колекционерски вина от превъзходни реколти с премиум качество и отличия от някои от най-уважаваните световни изложения и винени форуми.

Ние вярваме, че зад всяка капка вино се крие уникална история и искаме да ви я разкажем.

VIDА Wine and Spirits Boutique Това сме ние:

 

Николай Чолаков

Николай Чолаков

Production & Logistics

[email protected]

Свилен Чаушев

Senior Wine Expert &VIDA Brand Ambassador

[email protected]