Към блога

Винарски Региони

Винарско имение Драгомир

Винарско имение Драгомир се намира в Тракийската низина, в България. Самото имение е пропито с богата история, която започва преди много години. Вековни традиции и умения биват предавани от поколение на поколение, за да създадат перфектното съчетание от земя, климат и страст. 

Историята на Винарското имение започва през 2006 година, когато семейство Йорданови решават да създадат своя винен дом. Преминават през няколко места за винифициране, като през 2020 се нанасят в село Брестник на 5 км от град Пловдив. Новият винен комплекс излъчва стил и авангард във всяко свое измерение. Тази сграда е архитектурно произведение. Изградена е изцяло в съответствие с уникалните изисквания на собствениците и съчетаващо се перфектно със стила на вината.

С производствен капацитет, достигащ до 90 000 бутилки годишно, преобладаващи червени вина, новият винен дом представлява едно изключително технологично чудо. Оборудван с най-новата техника и висок клас бъчви, той гарантира висок стандарт и качество в производството на вината. Дегустационната зала е интегрирана в самото производствено пространство, където любителите на виното могат не само да се потопят в удоволствието от дегустацията, но и да бъдат част от технологичния процес. Наблюдавайки внимателно подробностите на изработката, посетителите могат да се насладят на виното не само като напитка, но и като изкуство. 

Отглеждани сортове грозде

Във Винарското имение Драгомир се отглеждат различни локални (автохтонни) сортове грозде – Рубин, Мавруд, Димят и други, като всеки сорт носи своя уникален характер и аромат. Един от основните приоритети на Драгомир е да произвежда висококачествени вина. За целта, се използва комбинация от традиционни и съвременни технологии за производство. 

Имението предлага на посетителите си възможността да разгледат лозята и да опитат различните видове вина, които произвежда. Това е прекрасна възможност за любителите на виното да се потопят в магията на производството и да опознаят различните гроздови сортове.

Съчетавайки традиционната култура на българското винопроизводство с модерните подходи към земеделието и технологията, Винарското имение Драгомир продължава да бъде известно като един от лидерите в бранша.

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!