Claus Preisinger
Клаус Прайсингер прави вино на северния бряг на езерото Нойзийдл в Бургенланд град Голс от 2002. През 2006 г. той превръща лозята и избата в биодинамично производство и е сертифициран от Respekt Biodyn. Клаус използва най-вече местни сортове грозде като Blaufränkisch, Zweigelt, Grüner Veltliner и St. Laurent, допълнени от Pinot Noir и Pinot Blanc от двете западни и източни страни на езерото Нойзийдл. Клаус не използва култивирана дрожди и много малко сулфити ако използва ивобщо. Той отлежава много от вината си в амфора, а не в дървени бъчви, които той гледа като съзнателна стъпка назад, връщане към основните – гроздето и почвата. Намаляване, минимализъм и свободен дух са водещите теми на Клаус Прайсингер.