Dead Man’s Fingers
„Взехме пикантен ром, загледахме се в това, което правеха всички останали, и след това направихме точно обратното.“
Историята на Dead Man’s Fingers започва в крайбрежното английско градче Сейнт Айвис. Собственикът на известното заведение за морски дарове „The Rum and Crab Shack“ – Нейтън Хайес мечтаел да създаде емблематичен ром, който да подхожда на вкусовете в менюто на ресторанта. Воден от желанието да се различава от останалите продукти на пазара и отхвърляйки традиционните вкусове, той се вдъхновил от необичайни, нови аромати като торта с корнуолски шафран и сладолед Pedro Ximenez. Иновативният прочит и смелостта да експериментира дала своя отличен резултат и така през 2015 година бил сътворен ромът „Dead Man’s Fingers“.
Морето е движещата сила и при избора на име за бранда, но тук няма да откриете истории за пирати и Карибски острови – „пръстите на мъртвеца“ се наричат дългите, наподобяващи пръсти хриле на рака. Именно раците били и сред най-предпочитаните продукти в менюто на ресторанта. Според местния фолклор, ако бъдат изядени, те са отровни. Но това, разбира се, е само легенда – истината е, че те са изключително неприятни на вкус и затова се отстраняват и изхвърлят.
“Dead Man’s Fingers” звучало толкова грешно, че било съвсем правилно за избор на този неповторим ром. В синхрон с тази креативност е избрана и визията на бутилката – неслучайно тя е във формата на череп, тъй като се твърди че е последният човек изял „пръстите на мъртвеца“. Странно име, неподражаема бутилка и вдъхновяващ вкусен ром, съчетаващ незабравими аромати – това е сензационният „Dead Man’s Fingers“.