Terre dei Buth
Terre dei Buth е семейна винарна, концентрирана основно върху производството на Просеко. Това е една от малкото 100% биологични изби в региона Prosecco DOC. Тук любовта към виното и към природата вървят ръка за ръка и са еднакво важни. От устойчивото отглеждане на лозята до прилагането на най-модерните технологии във винарната стремежът е да се запази чистотата на гроздето от лозята до чашата. Освен насаждания с грозде, семейството произвежда и редица зеленчуци, всички от които са с биологичен произход. Също така, вината на Terre dei Buth са подходящи за консумация от вегани. Философията на бранда носи вдъхновение и при създаването на необичайните и пъстри етикети на вината – разнообразие от зеленчуци – от розова маруля до патладжан украсяват прекрасните бутилки на избата.
Регион
Просеко вероятно е най-пивкото пенливо вино в света. То се произвежда в строго определен район, обхващащ земите на Венето и Фриули, прави се основно от сорта Глера по метода Шармат. Разрешено е добавянето на до 15% други локални и международни сортове грозде в просекото.
Климат и почви
Морският произход на почвите на Конеляно Валдоббиадене е специален. Останките от ледниците и Доломитите определят разнообразния състав на почвата. Симбиозата между пясък, глина и мергел, както и различните възвишения в тероара са ключови елементи за формирането на различни микрозони.