Загрей
Винарска изба Загрей е модерен комплекс с напълно завършен цикъл на производство, започващ от гроздето и завършващ до бутилка вино. Оборудвана с най-съвременни ферментационни съоръжения. Това дава възможност за оптимизиране и контрол на всички процеси на винификация, съзряване, стабилизация и бутилиране на вината. При винификацията не използваме каквито и да е синтетични химикали. Дрождите за ферментация са гарантирано без ГМО. Допустими са само добавки с естествен произход, извлечени от естествени продукти – растителни, минерални, микроорганизми без ГМО. Серният диоксид, който се добавя преди бутилиране, с цел предпазване от окисляване, е наполовина от максимално разрешеното за конвенционално вино.
Във винарска изба Загрей ние силно вярваме, че това, което се случва в лозята и в нашето съзнание, до голяма степен определя това, което ще се случи в бутилката. Нашата цел е да създаваме вино, което да отразява най-доброто и красивото в самите нас. Смисълът е в това да бъдем постоянни в стремежа си да постигнем по-високо качество с мисълта да съхраним природата около нас.
Лозя
Тероар
Климат
От 2010 година лозята се отглеждат според нормативите на Европейския съюз за биологично производство, а през 2013, след задължителен три-годишен изпитателен срок, получихме сертификат за БИО производсто. При отглеждането на гроздето не използваме синтетични пестициди и торове, както и ГМО организми. Използват се само серни препарати (син камък, зелен камък) и извлеци от растения и щамове микроорганизми, които имат инсектициден ефект. Поддържането на лозе с такива препарати е трудоемко, защото изисква повече превантивни мерки и труд.
Продукти на Загрей
-
G. Filipoff Малина & Мавруд, Загрей 0.75Цена 17.99 лв.Продуктът беше добавен в количката!Продуктът беше премахнат от количката!