Auchentoshan

Auchentoshan

Auchentoshan: труден за произнасяне, но лесен за пиене!

Датите са важни в дестилерията Auchentoshan. В крайна сметка течението на времето бележи узряването на нашето уиски, когато то достига своя връх. За да знаете малко повече за историята на нашето уиски и откъде сме, ето няколко важни етапа по време на нашето пътуване.

Дестилерията е създадена през 1823 година в имениоето Дънбартоншир. През 1878 година Auchentoshan е закупена от компанията C.H. Curtis and Co. Ltd. и за първи път в историята на компанията продукцията достига около 50 000 галона за година. През 1903 година братята пивовари, дестилатори и търговци на вино Джордж и Джон Маклаклан поемат управлението на дестилерията.

През 1941 година по време на бомбардировки на нацистите дестилерията е сериозно пострадала, а складовите помещения са тотално разрушени. Производството на уиски е спряно по времето на Втората Световна война, тъй като река Клайд и нейните пристанища са основна цел на немските войници.

През 1969 година дестилерия Auchentoshan e продадена на хотелиерската верига Eadie Cairns, която започнала да продава сингъл малцовата продукция в собствените си хотели и ресторанти.

През 1984 година дестилерията е продадена на Morison Bowmore, а десет години по-късно компанията е закупена от японската Suntory.

През 2002 година Auchentoshan със своя Three Wood Single Malt Scotch Whisky, който бързо става емблематичен и е сред най-разпознаваемите етикети на бранда.

През 2013 година на пазара е пуснат Auchentoshan Virgin Oak.

Обработка на ечемика

Нашата запазена марка е сингъл малцово уиски с изчистен и комплексен характер. Ечемикът е неподправен и нежно изпечен в нашата дестилерия в Глазгоу, което придава на уискитата с марка Auchentoshan техния характерен вкус. Ечемикът се смила и преработва до нишесте. След това сместа се изпича при температура 63.5 градуса. Този процес превръща нишестето в захар, след което се оставя да ферментира.

Тройна дестилация

Auchentoshan тройно дестилира всяка капка уиски. Целият процес на дестилация вдига алкохолния градус от първоначалните 8% в първата фаза до около 81%. Нито едно друго шотландска дестилерия не извършва тройна дестилация на уискитата си. След двойна дестилация уискито обикновено достига около 70% алкохолно съдържание. Историята на Auchentoshan винаги е била свързана с различен метод на дестилация за създаването на емблематично Lowland уиски.

Отлежаване

Нашите дъбови бъчви оказват огромно влияние върху вкуса на уискито. По тази причина дестилерията инвестира много време и пари в тяхната селекция. Ако алкохолна напитка иска да заслужи името Сингъл малцово уиски, трябва задължително да отлежи в дъбови бъчви поне три години и нито ден по-малко, но от Auchentoshan стигат дори по-далеч. Тяхното уиски отлежава в бъчви, в които са отлежавали бърбъни, шери и дори изискано вино.

Продукти на Auchentoshan

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!