Ballantine’s

Uisge-beatha е названието за уиски на шотландски келтски език, като думата “уиски” произлиза от неправилно произнасяне на думата “‘uisge”. Uisge-beatha се превежда буквално като “вода на живота”. Но къде е мястото на шотландското уиски във всичко това? Шотландското уиски (скоч) е малцово или зърнено уиски, което се произвежда изцяло в Шотландия и се разделя на пет различни категории: сингъл малц (single malt), сингъл грейн (single grain), смесено малцово (blended malt), смесено зърнено (blended grain) и смесено (blended) уиски. В Ballantine’s смесваме малцово и зърнено уиски от четирите краища на Шотландия. Това включва Спейсайд, Айлей, Хайлендс и Лоулендс.

Остани верен на себе си и съвършенството ще бъде твой постоянен спътник!
Джордж Балайнтайн

 

Отлежаване

За да може едно произведено в Шотландия уиски да бъде наречено "шотландско" , то трябва да отлежава в дъбови бъчви за най-малко три години. Така се дава възможност на уискито да взаимодейства с бъчвите и да извлича аромати, както и цвят от дървото. Колкото по-високо е качеството на бъчвата и по-дълго времето на съхранение, толкова повече аромат може да поеме уискито. Понеже Ballantine’s произвежда уиски от толкова много време, ние разполагаме с едни от най-впечатляващите в света запаси от отлежало шотландско уиски, което означава, че имаме блендове, отлежали над тридесет или четиридесет години. След бутилирането "узряването" спира. Питието все още е съхранено много добре, но не се колебайте да се насладите на една-две глътки сега.

Блендинг

Смесеното (блендирано) шотландско уиски е продукт на смесването на множество сингъл малц и зърнени уискита, като производството на смесено шотландско уиски е всичко друго, но не и лесно. То изисква големи умения, впечатляващо ниво на интуиция, отлична памет на небцето и изключителен нос. През цялата история на Ballantine’s нашите петима мастър блендери винаги са се отличавали с упорита работа и страст към качеството. Всеки от тези блендери е полагал грижи за приемствеността и качеството на марката Ballantine’s, оставайки верен на оригиналния семеен характер на уискитата. Научете повече за историята на марката тук.

Бутилиране

Уиски с високо качество заслужава качествена бутилка. Няма по-добър начин за установяване на качеството на нашето уиски от хералдическия герб, с който сме удостоени през 1938 г. и фигурира на всяка бутилка Ballantine's Scotch шотландско уиски до днес. Гербът включва шотландското знаме и четирите основни елемента на производството на уиски - земята (представена от шотландския ечемик), водата (от близките пресни потоци), огънят (който нагрява сместа в меден вертикален дестилационен съд) и въздуха (който позволява на уискито да диша в дъбова бъчва). Друга характерна черта, видима върху всяка бутилка, е латинската фраза ‘Amicus Humani Generis’, която означава приятел на цялото човечество. Приятелят никога не те предава.

Продукти на Ballantine’s

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!