Beefeater

„Най-награждаваният джин в света!“

Годината е 1876-а. Пьотр Илич Чайковски току-що е завършил своето брилянтно „Лебедово езеро“,  Александър бел чака патент за телефонният апарат, а Джеймс Бъроу създава неповторимия Beefeater. Бъроу е родом от Девън и изгражда успешна кариера като фармацевт, която го отвежда на друг континент – в Торонто, Канада. След това той се завръща в Лондон и купува за крупната сума от 400 английски лири дестилерия на Кейл Стрийт в Челси. Така започва и историята на най-разпознаваемия джин в света. Първоначално в дестилерията се произвеждат ликьори, плодови джинове и пуншове. За първи път брандът Beefeater, който е кръстен на известните стражи на Лондонската кула (Tower of London), е споменат 13 години след стартирането на бизнеса.

След смъртта на Бъроу синовете му поемат управлението и успешно разрастват бизнеса. Те местят дестилерията на все по-големи, модерни и добре оборудвани места, които да отговарят на повишеното търсене и ръста в производството. През 50-те години на миналия век в Кенингтън е открита новата дестилерия на Beefeater, която и до ден-днешен е “дом” на най-награждавания джин в света.

Beefeater придобива блестяща репутация като премиум бранд и набира световна известност. Марката печели нови пазари и всяка четвърта бутилка, внесена в САЩ, е Beefeater. През 1963 г. Beefeater постига невероятно постижение – брандът е избран като единствена напитка от категорията, която е на борда при дебютното пътуване на кораба “Кралица Елизабет II” до Ню Йорк.

След почти век фамилно управление на бранда, семейство Бъроу продава компанията на гиганта Whitebread. През 1995 г. към екипа на Beefeater се присъединява легендарния мастър дистилър и днешен синоним на марката – Дезмънд Пайн, а 10 години по-късно Beefeater става част от Pernod Ricard.

Дестилерията в Кенингтън пази тайната рецепта за Beefeater Gin, която е непроменена от създаването ѝ през XIX век. Джинът се приготвя чрез дестилация на чист алкохол от висококачествени зърнени суровини. Към дестилата се прибавя смес от 9 естествени растителни продукта: хвойна, корен от ангелика, семена от ангелика, семена от кориандър, женско биле, бадем, корен от перуника, севилски портокали и лимонова кора. Различното и уникално при производството на премиум джина е накисването на кората от лимони и портокали и плодовете от хвойна за едно денонощие преди дестилацията. Този дълъг процес позволява извличане на натуралния вкус на растенията и пресъздаване на богата ароматна палитра. Дестилацията отнема 8 часа, а контролът се осъществява от мастър дистилъра Дезмънд Пайн.

Beefeater London Dry Gin

Една дестилерия в Лондон и ароматен букет от 9 билки и растения са нужни за приготвянето на най-награждавания джин в света. Този типичен Лондонски джин притежава отличителни нюанси и изкушаващи цитрусови нотки.
Премиум джинът и до ден-днешен се произвежда по оригиналната рецепта на основателя на бранда - Джеймс Бъроу. Онези, които оценяват истинския джин вкус, ще се влюбят в автентичния характер на Beefeater London Dry Gin.

Beefeater Pink Premium Gin

Потопете се в духа на Лондон в нежно розово!
Beefeater Premium Pink Gin комбинира оригиналната рецепта на Beefeater London Dry Gin и натурален аромат на ягоди, който придава характерния свеж вкус и елегантния цвят на напитката.
Основателят на бранда - Джеймс Бъроу, често експериментирал със създаването на плодови джинове и ликьори. Съставките за тях купувал от известния пазар "Ковънт Гардън". Тези архивни рецепти били вдъхновението за създаването на изключителния Beefeater Pink Strawberry.

Beefeater Blood Orange Gin

Идващ директно от сърцето на Лондон, Beefeater Blood Orange е перфектно съчетания от класическите нотки на хвойна на оригиналния Beefeater със свежите цитрусови аромати на сочни червени портокали. През 1876 г. Джеймс Бъроу създава портокалов джин с ръчно избрани портокали от пазара "Ковънт Гардън". 143 години по-късно вдъхновен от неговата рецепта, екипът на бранда я претворява и създава невероятния Beefeater Blood Orange - джин, перфектен за незабравими летни напитки.

Продукти на Beefeater

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!