Beluga

Beluga е супер премиум руска водка, създадена от истински професионалисти, които не се задоволяват с нищо по-малко от перфектни резултати. Продуктите на бранда успешно съчетават най-новите технологични методи и вековни традиции на производството на водка, които заедно с ненадминатия си вкус утвърждават Beluga като реномирана световна марка и символ на лукса.

Водката носи името на рибата белуга, чийто черен хайвер е изключително скъп деликатес не само в Русия, но и по целия свят. Рибата обитава кристално чисти води и символизира чистотата на природата. Продуктите на марката се произвеждат в “Мариинский ликеро-водочный завод” в област Кемерево, в Сибир. Мариинск се намира на около 3800 км източно от руската столица Москва. Още през 1698 година селището се появява на картата на Западен Сибир под името Кийскойе. През 1856 година то получава статут на град и е преименувано на Кийск. Година по-късно император Александър II отново сменя името му и оттогава до ден-днешен селището се нарича Мариинск. Дестилерията е построена през 1900 година и е с дългогодишни традиции в производството на водка. През 2006 година е купена от JSC Synergy с цел производството на цялата гама алкохолни продукти на компанията в Сибир.

Марката Beluga е добре позната и предизвиква възхищение сред хората в над 40 страни в Европа, Америка, Азия и Близкия изток. Философията на бранда е съсредоточена в следването на високи стандарти, което позволява запознаването на възможно най-широка аудитория с изтънчения вкус на продуктите. Броят на страните, в които водките на Beluga се предлагат, расте непрекъснато заради постоянните маркетингови активности и интегрирания подход за насърчаването на популярността на марката.

Мотото на Beluga е „Свободата на лукса“. Неслучайно маркетинговите изяви на бранда са насочени към луксозни събития като яхтени състезания, поло, изложби и благотворителни мероприятия, които са атрактивни за успешни хора с висок социален статут. Яхтите, плаващи под флаговете на Beluga, и отборите им по поло са печелили редица международни турнири.

При производството на водка Beluga се следват традиционни методи и се използват някои специални съставки като мед, екстракти от овес, ориз и бял трън. Добавянето им не означава, че водката е ароматизирана, тъй като те са в изключително малки количества, но значително допринасят за индивидуалния характер и разпознаваемия облик на продуктите на бранда.

В портфолиото на марката са представени два основни продукта – Beluga Noble и Beluga Gold Line, както и два лимитирани – Beluga Transatlantic Racing и Beluga Allure. При създаването на продуктите се полагат изключително внимание и старание, а визията им също впечатлява ценителите на водката. Етикетът и металната рибка върху бутилките се поставят ръчно. При Beluga Gold Line има и специален финален щрих – гърлото на бутилката и корковата тапа се потапят в разтопен червен восък, върху който се поставя отличителен за марката печат. Освен това, върху етикета на всяка от бутилките се изписва уникален сериен номер.

Едно от доказателствата за безкомпромисното качество на бранда са редицата международни отличия, които е получил през годините. През 2013 година Beluga Gold Line е отличена с  престижната награда на Robb Report “Best of the Best 2013” в сегмента на алкохолните напитки. Година по-късно брандът се нарежда на 4-ата позиция сред най-проспериращите международни брандове за алкохолни напитки за 2014 година.

Водата

За производството на Beluga се използва кристално чиста вода от сибирски артезиански кладенци, които се намират на дълбочина 300-320 метра. За постигането на безкомпромисното качество на продуктите сместа от алкохола и водата се филтрира през кварцов пясък. Кварцът абсорбира тежките метали и елиминира желязото, мангана, хлора и алуминия. Следва двойно пречистване през активен въглен от бяла бреза – алкохолната смес преминава през 2 колони, като във всяка от тях са заредени 250 кг активни въглени от бяла бреза. По този начин примесите се абсорбират и същевременно се засилват окислителните процеси, което допринася за премиум качеството на водката. За финалното пречистване сместа отново преминава през филтър от кварцов пясък, където се отстраняват фините частици от въглена и се осигурява кристалната прозрачност на водката.

Зърното

Изключителна важна основна съставка на водка Beluga е уникалният малц от зърно, отглеждано в екологично чист район в Западен Сибир. След събирането на реколтата зърното се изсушава при температура от 100 градуса по Целзий, а след това се нагрява до температура от 45 градуса по Целзий. Важно е то да не бъде пресушено, защото това би разрушило живите организми, нужни за естествената ферментация. При етапа на ферментация не се използват изкуствени ензими или бактерии. Тази технология отнема дълъг период от време, тя е много скъпа, използва се изключително рядко и прави вкуса на продуктите на Beluga изключително мек, балансиран и носещ усещане за лукс.

Ферментация и отлежаване

Именно периодът на отлежаването е ключът към неподражаемия вкус на Beluga. Това отделено време позволява на молекулните компоненти да се стабилизират, като по този начин се гарантира кадифеният и мек вкус на водката. Продуктите от портфолиото отлежават за различен период от време – Beluga Noble отлежава 30 дни, Beluga Transatlantic Racing – 45 дни, Beluga Allure – 60 дни, Beluga Gold Line – 90 дни.

Продукти на Beluga

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!