Влезте в нашата дестилерия в Laverstoke Mill в Хемпшир, Англия, и открийте тайните зад нашия световно известен джин.
Bombay Sapphire е световно известен бранд London Dry Gin, който произхожда от далечната 1985 година.
Името му произхожда от популярността на джина в Индия по време на британския Радж. Сапфир е виолетово синия скъпоценен камък Звездата на Бомбай, която се добива в Шри Ланка и е изложена в музея Смитсониън.
Bombay Sapphire в бутилка с цвят на сапфир, а на етикета е изобразена кралица Виктория.
Алкохолното съдържание на този London Dry Gin e 47%.
Най-добрите съставки
Създаването на възможно най-високото качество джин изисква най-висококачествените суровини. По време на дестилацията използваме до 12 скъпоценни растителни вещества, окачени над спирта в перфорирани медни кошници. По този начин, докато нагретите изпарения се издигат, те се вливат внимателно с всички богати ароматни вкусове, които нашите растителни продукти освобождават.
Уникална инфузия на пари
Докато обикновените джинове варят своите растителни продукти директно в спирта, за да постигнат техния вкус, чудесно отличителният вкус на нашия джин се създава чрез процеса на вливане на пара. Все още използваме оригиналните си дестилатори от Carterhead - Том и Мери - от 1830-те, но сега добавихме два модерни 12 000-литрови медни дестилатора - Хенри и Виктория.
Основни растителни продукти
От горещината на нашите марокански плодове кубеб до подправката на нашите западноафрикански райски зърна, всяка една от десетте ни скъпоценни растителни съставки е избран да внесе свое специално нещо в нашия джин. Уникално дестилирани, те се събират, за да придадат на Bombay Sapphire неговия увлекателен, гладък и сложен вкус.