Bottega

4 века страст към лозарството

Bottega е световноизвестна винарна и дестилерия, в която работи сплотен екип от енолози и експерти  във винопроизводството и в дестилацията. Предприятието се намира в Бибано ди Годега, Тревизо, на 50 км северно от Венеция. В продължение на 4 века брандът Bottega пише своята история в света на виното и грапата. Началото е поставено през 1635 година – тогава „прародителят“ на Bottega започва да отглежда лозя на едно изключително живописно място – хълмовете край Молинето дело Крода в Рефронтоло. Първоначално той отглеждал на аренда земите на графове, но по-късно получава свободата си и започва да обработва собствени земи.

През 20-те години на 20 век започва нова страница в историята на марката. Виненият търговец и енолог Доменико Ботега се славел с това, че откривал най-доброто грозде из лозята. Неговият син – Алто Ботега, вдъхновен от страстта си към грапата, развива редица технологични иновации в производството и създава първата едносортова грапа. Воден от предприемаческия си дух, през 1977 година Алто и съпругата му Росина основават дестилерия Bottega в Пианцано ди Годега, Тревизо.

Наследниците на Алто и Росина – Сандро, Барбара и Стефано, продължават с пълни сили да развиват семейния бизнес. След смъртта на баща им, Сандро става изпълнителен директор на бранда. Bottega започва да набира все по-широка популярност, тъй като работи с иновативна дестилационна система, с която редуцира алкохолното съдържание в грапата, а резултатът от това е по-деликатна и мека напитка.

През 1987 към бранда се присъединява и марката Alexander. 5 години по-късно в чест на семейната традиция се основава винарната Il Vino dei Poeti Prosecco Spumante и Bottega вече се появява на винения пазар. От занаятчийско предприятие, работещо само в света на грапата, през годините Bottega се превръща в една от 20-те най-големи частни винарни и дестилерии.

През 2007 година дестилерията Bottega се премества в Бибано ди Годега ди Сант’Урбано, на 50 км от Венеция, близо до Конеляно Венето. Тя се помещава в голяма ферма от 17 век сред 10 хектара лозя, реновирана според най-съвременните екологични критерии. Bottega управлява и винарна във Валгатара (Верона) и винарна в Монталчино (Сиена), където се произвеждат чудесни червени вина от Валполичела и Тоскана.

Bottega произвежда пенливи вина, грапа, aлкохолни напитки и ликьори. Използва уникални съставки, обработени по прост начин и с изключително внимание. Спазвайки критериите за устойчивост, компанията опазва околната среда за бъдещите поколения. Един от най-популярните продукти на бранда е  Bottega Gold, който се отличава със своята елегантна златиста бутилка. Вкусът на напитката се оценява по целия свят като олицетворение на израза “Made in Italy”.

Усърдната работа през тези 4 века, спазването на семейните традиции, но и въвеждането на иновативни методи и технологии, носи красноречиви резултати за Bottega. Вината и ликьорите на Bottega са получили над 350 награди и отличия и се продават в 150 държави по света. От 2017 г. насам Bottega Gold е второто най-продавано пенливо вино в търговията на дребно според класацията на IWSR.

Безкомпромисно качество

От лозето до бутилката - всеки момент от създаването на продукта се следи с грижа и внимание към детайлите. Майсторският стил на производство и връзката с територията правят продуктите на Bottega неповторими. Bottega е сертифицирана по стандартите IFS и BRC Global Standard за безопасност на храните, също така е част от Istituto Eccellenze Italiane Certificate - асоциация, която обединява италиански производители с високи постижения от различни сектори и високопрофилни компании. Bottega е сертифицирана и по ISO 9001 за своята система за управление на качеството.

Дизайн и иновации

Рецептите с иновативни и оригинални елементи правят вината и ликьорите на Bottega изключителни. Дизайнът на бранда е израз на съвършенство и определено се отличава като традиционно италиански. Всяка бутилка носи магията и радостта от италианския начин на живот.

Екологични принципи

Производствените процеси следват редица критерии, които гарантират щаденето и опазването на околната среда. Основни принципи за Bottega са пестенето на вода, намаляването на вредните емисии от въглероден диоксид и химикали, както и рециклирането на отпадъчни материали.

Продукти на Bottega

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!