Bushmills

Bushmills е дом на най-старата лицензирана дестилерия за уиски в света. Официалните записи се простират до 1608 г., когато районът е получил лиценз за дестилация. Над 400 години по-късно уискито все още се произвежда в Bushmills, благодарение на опита и занаятите, предадени от поколение на поколение.

Bushmills e най-старата дестилерия на уиски в света, която получава своя лиценз през 1608 година.

Bushmills е много повече от уиски. Това е село, където семейството, приятелите и съседите работят рамо до рамо в дестилерията. Както често казваме, „без селото нямаше да има уиски, а без уискито нямаше да има село“. Bushmills получава името си благодарение на многото вятърни мелници, с които е осеян брегът на река Буш.

През 50-те години на 19-ти век английската корона налага данък върху дестилериите в Ирландия чрез данък върху ечемика. Още тогава било известно в цял свят, че малцовият ечемик се използва за производство на най-доброто уиски, известно като уиски „чист малц“. Когато за дестилация се използва само малцов ечемик, приготвен в една дестилерия, имате всичко необходимо, за да дефинирате „едно малцово“ (сингъл малцово) уиски. Този данък обаче променя завинаги ирландското уиски, тъй като почти всяка ирландска дестилерия започва да замества ечемика с царевица или други по-нискостойностни зърнени култури.

Но не и Bushmills. И до днес Bushmills продължава да дестилира едномалцово уиски в най-старата лицензирана дестилерия за уиски в света.

“Ние не сме добри, защото сме стари. Ние сме стари, защото сме добри!”

Калъм Еган, Master Destiller,

През 1885 г. катастрофален пожар унищожи дестилерията The Old Bushmills, но скоро тя отново била възстановена и върната в пълно производство, за да отговорим на нарастващото търсене в САЩ.

Известното малцово уиски на Bushmills спечели множество награди от различни световни форуми, включително единствения златен медал за уиски на изложението Париж 1889.

Продукти на Bushmills

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!