Caffé Vergnano

Една от най-старите италиански компании за печене на кафе – Caffé Vergnano, се управлява от семейство Верняно от 4 поколения. Създадена през 1882 година, тя дължи успеха си на спазването на традициите, но и отдава голямо значение на креативността, иновациите и безкомпромисния стремеж към премиум качество.

Мечтата за кафе компания се родила с отварянето на малък универсален магазин в Киери – живописно градче в подножието на Торинските хълмове. Магазинчето се управлявало от Доменико Верняно и положило основите на успешната компания. Не след дълго се разкрива истинското призвание на семейство Верняно – малкото магазинче овладява тайните на продажбата на кафе. Фамилният бизнес се развива с пълна сила и са открити още два магазина – в Торино и Алба. Изключително значим прогрес в развитието на компанията се осъществява през 30-те години на миналия век, когато семейство Верняно взима смелото решение да купи плантация за кафе в Кения. През 70-те години компанията продължава да се развива все по-успешно – вече под ръководството на Карло и Франко Верняно.

През 1982 година Caffé Vergano придобива исторически значимата марка Casa del Caffe и започва да се развива в сектора на хранителните услуги. Компанията успешно разширява дейността си по целия свят, налагайки се на редица чужди пазари. През 2000 г. брандът се връща там, където всичко е започнало – в Киери. Създавайки първото кафене „Caffé Vergnano 1882“ на това иконично за компанията място, брандът се превръща в посланик на автентичното италианско еспресо по целия свят.

Фабриката на Caffé Vergnano се простира на 13 500 кв. метра и разполага с 18 автоматизирани производствени линии. Нарежда се на шесто място сред италианските търговци на едро, има над 70 пункта за продажби в 19 страни и износ за 80 държави, в които се позиционира много успешно. През 2011 година компанията представя първата си Nespresso съвместима капсула, а 4 години по-късно, анализирайки и изследвайки проблемите на околната среда, въвежда и компостируеми кафе капсули. През 2022 година Caffé Vergnano подписва голямо партньорство с Coca-Cola HBC, с което  ускорява още по-бързо международния си растеж.

Постоянен стремеж към съвършенство

Caffé Vergnano е компания, отстояваща дългогодишните си традиции, но в същото време е и един от най-динамичните и иновативни производители – истински пионер в сегмента. Екипът на компанията работи майсторски и с постоянен стремеж към съвършенство. Пиетро Верняно селектира само най-добрите кафе зърна, за да гарантира поддържането на високото качество и перфектните вкусове. Грижи се старателно както за суровините във всяка една стъпка от производствения процес, така и за нивото на готовия продукт. Всичко се изпълнява, следвайки високи и стриктни стандарти, които покриват националните изисквания и разпоредби.

Перфектно изпичане по традиционен метод

Най-деликатният етап от производството е изпичането на кафето, от който зависи постигането на перфектен баланс между аромати и наситеност на вкуса. Кафе зърната, макар и различни по форма и размер, трябва да достигнат идеално ниво на изпичане. Отделните сортове кафе се разделят според произхода, за да може всеки да бъде изпечен до желаната степен. Повечето съвременни кафе фабрики използват индустриалния "турбо" метод, който се състои от цикли на печене от 5-6 минути при високи температури. За разлика от тях, Caffé Vergnano прилага традиционния "бавен" метод, при който циклите продължават от 18 до 22 минути. При всеки нов цикъл на печене на кафето партидите се контролират ръчно и с изключително внимание към детайла, за да се гарантира постоянното премиум качество на продуктите.

Кафето - част от устойчивото бъдеще

"Една компания стига най-далеч, когато никога не смята, че е постигнала целта си. Всеки ден е възможност за иновации, експерименти и нови предизвикателства". Следвайки този принцип, от 1999 година, Caffé Vergnano въвежда политика за подобряване на качеството на околната среда, което е равнозначно на по-високо качество на живот. Компанията е първата на италианския пазар, която произвежда компостируеми капсули. След постоянни изследвания и внимателни анализи на материалите Caffé Vergnano успешно изработва и своята напълно рециклируема опаковка. Компанията насърчава равенството между половете и работещите жени в кафеените плантации и подкрепя продукти, които се базират върху устойчивото земеделие. С иноваторския си дух и търсенето на съвременни и устойчиви решения, брандът предлага все по-голямо разнообразие от възможности за клиентите си.

Продукти на Caffé Vergnano

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!