Cognac Roullet

Cognac Roullet

В продължение на почти 250 години семейните потомци създават коняци с най-високо качество под търговската марка Roullet, предавайки своя опит и вековни традиции от поколение на поколение.

Историята на Cognac Roullet датира от XVIII век до място, наречено Le Goulet, в село Foussignac, разположено на север от Jarnac в регион Kоняк. Това е мястото, където семейство Руле притежава лозя от 1772 г. и където Пол Фредерик Руле основава конячната къща през 1780 г.

Пол Фредерик Рулет успя да влезе в близки отношения с Кралския двор. Известно е, че Наполеон Бонапарт е станал един от първите ценители на конячната къща „Руле“. Благодарение на тези връзки Cognac Roullet оцелява след Френската революция и получава лиценза на Републиката за дестилация и доставка на коняк през 1791 г. Roullet става един от доставчиците на армиите на Наполеон Бонапарт.

Следващият етап от растежа и развитието на компанията е свързан с началото на XIX век, когато Пол Рулет се жени за дъщерята на основателя на конячната къща Delamain, най-старото семейство производители на коняк, все още известно с производството на напитки. Този брак доведе до консолидацията на двете къщи. За известно време компанията се казваше Roullet & Delamain. Преговарящите от Delamain получиха достъп до уникални алкохолни напитки Roullet, а семейството Roullet натрупа опит в избора на конячни спиртни напитки, процеса на узряване и смесване, което им позволява да създадат запас от уникални коняци.

Хармония от почва и грозде

Исторически лозовите насаждения на конячната къща са разположени в т. Нар. Златен триъгълник на плавниците Боа, който предлага най-добрата почва, съдържаща предимно твърд варовик, което предоставя възможност за получаване на пълноценни и бързо узряващи коняци, с очарователен завършен плодов вкус.

Дестилация

За коняк Roullet във Foussignac се използват само eau-de-vie от собствената си реколта от семейния домейн. Дестилацията се извършва в два малки аламбика (15 и 18 хектолитра), традиционно ръчно изработени от мед.

Отлежаване

Cogniac Roullet има няколко изби за отлежаване на коняк в бъчви. Тук отлежават само висококачествени коняци, XO и HERITAGE (отлежали минимум 15 години), както и RESERVE DE FAMILLE (над 35 години). Конякът отлежава във френски дъбови бъчви от лимузен, разположени във влажни мазета от времето на Анри IV.

Продукти на Cognac Roullet

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!