The Dalmore Logo

Dalmore

The Dalmore винаги е определял най-високите стандарти в производството на уиски.

Наследството на Далмор датира от 1263 г. През тази година Колин от Кинтейл, родоначалник на клана Макензи, спасил крал Александър III от яростта на елен. Като признание за този благороден акт кралят предоставил на клана Макензи правото да използва емблемата на кралския елен от герба си.

Пионер в изкуството на куриране на бъчви, Master Distiller Ричард Патерсън е творческата сила зад The Dalmore в продължение на почти пет десетилетия. Вдъхновен от визията на основателя на The Dalmore, сър Александър Матесън, и постиженията на семейство Макензи, които дойдоха преди него, Ричард е известен в цял свят със своята страст към уискито и новаторски усет.

През тези 50 години Ричард Патерсън е на мисия да разшири границите на възможното при производството на уиски и изкуството на куриране на бъчви. Неговият несравним опит и познания за редки бъчви създадоха наистина емблематични, новаторски уискита от The Dalmore, които поставиха стандарта в Single Malt Whisky

Кралският елен

Когато потомците на клана стават собственици на дестилерията The Dalmore през 1867 г., кралският елен се превръща в разпознаваемата икона, която гордо украсява всяка бутилка The Dalmore днес; емблема, която капсулира богато минало, като същевременно олицетворява обещанието, че The Dalmore ще остане на върха на сингъл малцовите уискита.

Изключителни бъчви

В The Dalmore ние продължаваме едно вековно наследство, което съхранява святостта на бъчвата. Нашето скъпоценно уиски отлежава в изключителни бъчви, подбрани лично от Ричард Патерсън, който е Master Distiller, и произведени от най-добрите световни винарни.

Нашето легендарно уиски

За да създадат по-сложен характер, някои от нашите уискита отлежават още няколко години в допълнителни бъчви. Всяка бъчва, която избираме, трябва да бъде с безупречно качество и ръчно подбрано за производството на нашето реномирано едно малцово уиски.

Продукти на Dalmore

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!