Dead Man’s Fingers

„Взехме пикантен ром, загледахме се в това, което правеха всички останали, и след това направихме точно обратното.“

Историята на Dead Man’s Fingers започва в крайбрежното английско градче Сейнт Айвис. Собственикът на известното заведение за морски дарове „The Rum and Crab Shack“ – Нейтън Хайес мечтаел да създаде емблематичен ром, който да подхожда на вкусовете в менюто на ресторанта. Воден от желанието да се различава от останалите продукти на пазара и отхвърляйки традиционните вкусове, той се вдъхновил от необичайни, нови аромати като торта с корнуолски шафран и сладолед Pedro Ximenez. Иновативният прочит и смелостта да експериментира дала своя отличен резултат и така през 2015 година бил сътворен ромът „Dead Man’s Fingers“.

Морето е движещата сила и при избора на име за бранда, но тук няма да откриете истории за пирати и Карибски острови  – „пръстите на мъртвеца“ се наричат дългите, наподобяващи пръсти хриле на рака. Именно раците били и сред най-предпочитаните продукти в менюто на ресторанта. Според местния фолклор, ако бъдат изядени, те са отровни. Но това, разбира се, е само легенда – истината е, че те са изключително неприятни на вкус и затова се отстраняват и изхвърлят.

“Dead Man’s Fingers” звучало толкова грешно, че било съвсем правилно за избор на този неповторим ром. В синхрон с тази креативност е избрана и визията на бутилката – неслучайно тя е във формата на череп, тъй като се твърди че е последният човек изял „пръстите на мъртвеца“. Странно име, неподражаема бутилка и вдъхновяващ вкусен ром, съчетаващ незабравими аромати – това е сензационният „Dead Man’s Fingers“.

Новият дом на Dead Man's Fingers

Bristol Bar and Rum Distillery e новият дом на Dead Man’s Fingers. Дестилерията е разположена на три етажа и може да се похвали с 500-литров двоен реторт казан, както и с три различни бара. Специализираният ром бар предлага великолепна селекция от над 150 вида ром от цял свят.

Училището за ром в Bristol Bar & Rum Distillery

Училището за ром е част от Bristol Bar and Rum Distillery. В него са разположени 44 малки казана, специално пригодени за посетителите. В училището гостите посещават интерактивни уроци, с които се запознават с историята на рома и с магията на правенето на коктейли. Можете да се вдъхновите от чудесната дегустация на ромове от целия свят. Сред най-интересните дейности в училището е възможността да дестилирате и подправите свой собствен ром, който след това да бутилирате и брандирате с персонализиран етикет.

Смелостта да комбинираш вкусове

Dead Man’s Fingers е ром, вдъхновен от идеята за създаване на нетрадиционни вкусове. Смелостта да комбинират на пръв поглед несъвместими аромати прави бранда разпознаваем, а ромовете – нетрадиционни, балансирани и интересни. Сред неподражаемите вкусове на бранда се отличават сладък ананас, шафранова торта и сладолед Pedri Ximenez, тропическите кокосов орех, манго, банан, както и кафе и лешник. Всеки от ромовете в портфолиото на Dead Man’s Fingers носи свой собствен почерк и оставя незабравим спомен в съзнанието .

Продукти на Dead Man’s Fingers

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!