Jose Cuervo

Jose Cuervo

Jose Cuervo произвежда текила в продължение на повече от 250 години със същото майсторство и рецепта, които се предават от поколение на поколение до наши дни.

Хосе Антонио де Куерво и Валдес получава земя от испанския крал през 1758 г. и започва да произвежда текила. Това се случва още преди Мексико да стане независима република. През 1795 г. неговият син Хосе Мария Гуадалупе де Куерво започва да продава първото Vino Mezcal de Tequila de Jose Cuervo след като получава първата официална харта от краля на Испания за производство на текила.

Според Декларацията за защита на деноминацията на произхода (мексиканският закон, който контролира и защитава производството на автентична текила) само алкохолни напитки, произведени от синьо агаве или агаве азул (син сорт Agave Tequilana Weber) и отглеждани в мексиканските щати Халиско, Мичоакан, Наярит, Гуанахуато и Тамаулипас могат да бъдат етикетирани като текила. Никое агаве от друг регион, включително и от други страни, не може да се използва за продукти, етикетирани като „текила“.

Текила получава сертификат за произход през 1974 г. Принципът е сходен като наименованията за Бордо, Бурбон или коняк. Мексиканското федерално правителство установява строги изисквания, които целят да регулират производството на текила.

Истинската текила се прави от растението Синьо Агаве. Само сортът Agave Azul Tequilana Weber може да се използва за текила. Класифицирана от германския ботаник Ф. Вебер през 1905 г. синята агаве често се бърка с кактус, но всъщност е произхожда от семейството амарилис. Синьо Агаве също се среща и като maguey, mexic, pita и teomet.

Пиня (испанска дума за ананас) е плодът или „сърцето“ на агавето, от която се извличат захари и се прави текила. Думата пиня се използва сърцевината на растението Агаве наподобява ананас. Синьото агаве расте между 6 и 12 години. Всяко растение се събира само веднъж, а след това трябва да се засади още агаве, за да продължи производствения процес.

Производствения процес започва в полетата със синьо Агаве в полите на вулкана Текила. След седем години растеж и зреене растенията се събират и техните сърцевини се изпращат в дестилерия La Rojeña, където те се пекат, смилат и пасират. Полученият екстракт от синьо агаве се поставя във ферментационни резервоари. След дестилацията текилата се оставя да отлежи в опушени бъчви.

Jose Cuervo се произвежда текила с алкохолно съдържание между 38% до 40%, колкото имат и повечето спиртни напитки. Текилата обаче има характерен силно изразен вкус и се пие на шотове. Това интензивно вкусово преживяване кара хората погрешно да мислят, че текилата е „по-силна“ от стандартните алкохолни напитки.

Продукти на Jose Cuervo

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!