Karloff Distillery

“Не искаме да бъдем най-големите. Искаме да бъдем само най-добрите”

Karloff Distillery е семейна компания, създадена през 2002 година, която успешно се налага в сегмента на премиум алкохолните напитки. Базираната в Словакия дестилерия има за цел да се превърне в една от най-добрите компании за производство на алкохол в цяла Европа. Придържайки се към ценностите и визията си, брандът постига редица успехи и продуктите му са многократно отличавани и награждавани за своя дизайн и за своя вкус на престижни форуми. Създаването на нови и оригинални продукти и идеята да се различават от останалите компании на пазара прави Karloff Distillery лидер в сегмента.

TATRATEA е легендарната марка на компанията, която си печели изключителна популярност в глобален мащаб. Уникалните билкови ликьори се създават от 2003 година, а от 2008 г. производството им се разширява и в TATRATEA Distillery, Kežmarok. Богатото портфолио и широката гама от алкохолно съдържание – от 17% до 72% – прави продуктите на бранда подходящи за всеки вкус и предпочитание.

Неповторимият вкус на TATRATEA се дължи на висококачествените съставки, които се използват при приготвянето на ликьорите – алпийски билки, черен чай, плодови екстракти, дестилати и изворна вода от Татрите. Брандът съживява силата на билките и вярването, че за всяка болест има билка, която може да я изцели. Тайната на приготвянето на отвари се пазела от всеки лечител. Рецептите им били различни, но всички съдържали билки, пречистен спирт и изворна вода и били обединени от името ЧАЙ. За продуктите на TATRATEA се използват внимателно подбрани чаени листа от индийската провинция Асам, които придават отличителен характер и изкушаващ цвят на напитките. Точната комбинация между билки и подправки, сред които дива мащерка, жълт кантарион, бял равнец и мента, създава истинска хармония от аромати, а стърготините от дъб добавят истинска уникалност в профила на ликьорите. Духът на Татрите е пресъздаден неповторимо чрез използването на кристално чистата вода от планината.

Постигането на перфектно балансирания вкус на TATRATEA е резултат от иновативния подход, стремежът към съвършенство и неуморната работа на екипа. Правилните пропорции са ключът към отличната рецепта. Добавянето на алкохол от захарно цвекло осигурява щипка сладост във вкуса. Висококачествените плодови дестилати и екстракти развиват комплексните вкусове на напитките, а ароматите на зрели плодове завършват палитрата от сетивни усещания по великолепен начин.

Чистите продукти, красотата на детайлите, нетрадиционният начин на мислене – всяка от тези съставни части идва право от сърцето и създава симбиозата в TATRATEA. Една от тайните за постигането на съвършения вкус на билковите ликьори се крие в стриктното следване на всеки от етапите в производствения процес. Всичко започва с дву- и триетапна мацерация, благодарение на която се извличат най-добрите качества от всички съставки. Създаването на кристалната чистота на продуктите се дължи на внимателната филтрация, с която се отстраняват дори и най-фините частици от билките и подправките.

Магията на времето и търпението са ключови елементи при създаването на TATRATEA – процесът на зреене продължава до 8 седмици, през които съставките си взаимодействат с кислорода и се създават неповторимите вкусове на напитките. Финалният щрих е бутилирането и опаковането на готовите продукти. Неповторимият и изчистен дизайн отличава TATRATEA с едноцветното покритие на цялото тяло на бутилката, линиите, вдъхновени от формата на термос, и уникалното присъствие на древните слънчеви символи, създадени чрез технологията на горещо запечатване. Всяка от бутилките се полира внимателно и ръчно се проверява, преди да достигне в съвършен вид до клиентите.

Друг иконичен продукт за Karloff Distillery е неповторимата водка CZECHOSLOVAKIA. Както се разбира още от името ѝ, концепцията ѝ се базира на идеята за силата на обединението. Следвайки слогана си „Better Together“, брандът отдава почит на братството между Чехия и Словакия.

За създаването на водка CZECHOSLOVAKIA  се използва спирт от захарно цвекло, произведен в чешкия град Коетин – място с вековна история и традиции в производството на висококачествени дестилати. Духът на Словакия е пресъздаден в премиум напитката чрез кристално чистата вода, идваща от планините Татра.

Уникалният вкус на водката се дължи и на стриктното спазване на всеки етап от производството. Спиртът преминава през тройна дестилация, а многостепенната филтрация през активен въглен, сребро, платина и шунтови камъни по технологията AQUADISK придава искряща чистота на водката. Всичко, което е разделено, може да бъде обединено – това става ясно и от впечатляващия дизайн на водка CZECHOSLOVAKIA. В стил гравюра от ранния 20-и век на бутилката са изобразени словашките и чешки градове Прага, Чески Крумлов, Кромержиж, Тренчин, Братислава и Кежмарок, свързани от река Морава.

„Старая се да виждам чашата наполовина пълна, дори и в трудните моменти. През всичките тези години ме мотивира стремежът да създам нещо специално, което да предам на наследниците си и на всички хора“, споделя основателят на дестилерията Ян Семанак. Следвайки тази визия, Karloff Distillery успява да създава висококачествени продукти, които се различават от останалите на пазара. Почитайки традициите и развивайки иновативния си дух, компанията придобива световна популярност и успешно изпълнява мисията си да доставя истинска наслада с великолепните си продукти.

Продукти на Karloff Distillery

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!