Kavalan

Kavalan

Откакто пусната първата си серия през 2008-ма година, Kavalan е дестилерията, която поставя тайванското уиски на световната карта и не спира да удивлява ценителите из цял свят. Тайванското уиски е известно със своя аромат и вкус на тропически плодове и за много кратко време спечели множество престижни награди време.

Дестилерията Kavalan е пионер в изкуството на едномалцовото уиски в окръг Илан, Тайван от 2005 г. Kavalan се произвежда от богатите на минерали води на Снежната планина и отлежава в уникална комбинация от силна топлина и влажност в комбинация с морски и планински бриз. Всичко това се съчетава, за да създаде качеството, гладкостта и плодовия характер, с които Kavalan е известен.

Кавалан приема старото име на окръг Илан.  Именно тук предприемачът г-н Тиен-Цай Лий мечтаеше за нова родина на уиски и „вековна“ дестилерия до последните поколения.

Амбицията на г-н Лий да създаде първото уиски в Тайван го отвежда до дестилериите на Шотландия и Япония.  Той знае, че, за да се състезава със стария свят, уискитата от Тайван трябва да бъдат от световна класа. Kavalan събира висококвалифициран екип за научноизследователска дейност, който поема наследството на известния специалист по уиски д-р Джим Суон.

 

Обработка и ферментация

Водата ни се черпи от изворите на Снежната планина и Централната планина, които са много бистри и чисти. Това е една от причините Kavalan Whisky да има толкова добър вкус. По време на покълването ечемикът отделя ензима диастаза, който прави нишестето в ечемика разтворимо като по този начин го подготвя за превръщане в захар. През този период ечемикът трябва да се обръща на равни интервали, за да се контролира температурата и скоростта на покълване. Малцът се натрошава в мелница. Принципът е същия като при пиенето на кафе: трябва първо да смелите зърната кафе преди да го сварите.

Дестилация и отлежаване

Методът на двойна дестилация се прилага от дестилерията Kavalan. Първата дестилация се прави за разделяне на алкохола и водата. Най-добрата част от сърцевината на уискито се събира и се пълни в бъчви за отлежаване. Изборът на бъчви е от решаващо значение за вкуса на уискито. Всеки от двата склада за отлежаване на бранда е висок 5 етажа. Тъй като Тайван е с горещ климат, спиртните напитки извличат аромата от дъба по-бързо. Дори в ранна възраст уискито Kavalan е по-зряло от другите на подобна възраст.

Блендинг и бутилиране

Блендинг е смесването на уиски от различни бъчви. Когато майстор-блендерът на Kavalan прецени, че уискито е готово, то се смесва, за да се получи уиски с постоянен вкус. Когато уискито достигне желаната зрялост, избраните бъчви се изпразват и се добавя вода Kavalan, за да се създаде точното количество алкохол по обем за определени изрази. И накрая, напълно изработеният единичен малц се бутилира.

Продукти на Kavalan

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!