
Kavalan
Дестилерията Kavalan е пионер в изкуството на едномалцовото уиски в окръг Илан, Тайван от 2005 г. Kavalan се произвежда от богатите на минерали води на Снежната планина и отлежава в уникална комбинация от силна топлина и влажност в комбинация с морски и планински бриз. Всичко това се съчетава, за да създаде качеството, гладкостта и плодовия характер, с които Kavalan е известен.
Кавалан приема старото име на окръг Илан. Именно тук предприемачът г-н Тиен-Цай Лий мечтаеше за нова родина на уиски и „вековна“ дестилерия до последните поколения.
Амбицията на г-н Лий да създаде първото уиски в Тайван го отвежда до дестилериите на Шотландия и Япония. Той знае, че, за да се състезава със стария свят, уискитата от Тайван трябва да бъдат от световна класа. Kavalan събира висококвалифициран екип за научноизследователска дейност, който поема наследството на известния специалист по уиски д-р Джим Суон.
Обработка и ферментация

Дестилация и отлежаване

Блендинг и бутилиране
