Matusalem

Историята на ром Matusalem започва през далечната 1872 г. и преминава през възходи и трудности. Създадена от двама братя испанци Бенджамин и Едуардо Камп и партньор Еваристо Алварез в Сантяго де Куба, марката преживява златните години на Куба и става символ на епохата. За съжаление, с настаняването на диктаторския режим на Кастро и приватизирането на бизнеса, семейният вече бизнес остава без фабрика и дори се налага контрабадно да изнесе рецептата за производство на рома извън страната. Следват дълъг период на перипетии 1956 – 1995 г – смърт на водещите членове на фамилията, борба с борда на директорите за запазване и откупуване на компанията, съдебни спорове за запазване на марката и нейния произход. През 2015 е открита и новата фабрика за производство и бутилиране в Доминиканската Република, тъй като микроклиматът е доста сходен с този в Сантяго де Куба. Matusalem възвръща славата си на висококачествен ром и иноватор в производството и вкусовете. Най-новото предложение е ром Insolito, смес от Gran Reserva 15y.o. и ром, отлежавал в бъчви от вино Темпранийо.

Името

Основателите на марката кръщават своя ром на библейски герой, живял 969 години. Символ на непреходността на добрия вкус, преодолявайки границите на времето с непрестанното търсене на нови възможности отвъд границите – всичко това е вложено в името Matusalem.

Иконата

След построяване на производствените мощности, лястовици свиват гнездата си в ниши на сградата. Собствениците на Matusalem решават, че именно тази елегантна птица, символизираща свободния дух, подхожда на марката и я изобразяват в логото си. За да осигурят легитимността обаче. поставят свитък в човката й, на който е изписано „търговска марка“.

Методът "Солера"

Като пионери в бранша, производителите на ром Matusalem въвеждат метода Солера, използван при отлежаване на испански брендита и Шери вина. Тази древна технология за смесване на млади и стари дестилати придава уникални вкусови качества и интензивност на вкусовете на рома. Смесването се контролира единствено и само от човек от фамилията, определен като „Santiago Master Blender“.

Продукти на Matusalem

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!