OCCAFFE

OCCAFFE

Отлично италианско кафе, което самите ние имаме удоволствието да пием.

В началото на 80-те години голямата ни любов към кафето ни даде идея. Защо да не изпечем и смесим идеалното кафе сами? Това беше началото на нашата къща за печене на кафе Italvi, разположена на юг от Рим.

В търсене на перфектната комбинация от кафе, обиколихме света, намерихме вдъхновение и усъвършенствахме нашите рецепти.

Висококачественото кафе започва със зърната

Хубавото кафе започва с отглеждането. За да получим най-добрите зърна, ние купуваме правилните сортове за нашите различни смеси директно от кафе-пазарите: В Ню Йорк за Арабика и в Лондон за Робуста. Ние купуваме суровините за нашите първокласни продукти от конкретни търговци. Това са хора, които познаваме от много години и които са известни с достъпа си до стоки с особено високо качество и чистота.

Ароматът е коварно същество. Разгръща се напълно само когато се третира внимателно. Нашият десетилетен опит показва, че има огромно значение дали кафените зърна се пекат при 500°C в продължение на три минути или внимателно при 220°C в продължение на 17-20 минути. Разликата може да не изглежда толкова голяма в началото, но вкусът говори сам за себе си.

Поради бавното печене на барабан без добавени вода и аромати ние създаваме кафе с по-малко горчивина, което е идеално изпечено до самата сърцевината. След това кафето се почиства отново и се оставя да почива в силози за аромат от един до три дни. Това е най-важното нещо, което сме научили през годините: само търпението помага да се разгърне пълната сила на кафето.

Продукти на OCCAFFE

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!