The Singleton Logo

The Singleton of Dufftown

Singleton се произвежда с любов и желание за перфектно балансирано и меко уиски, което да е вкусно още от първата глътка.

Деликатно, леко и перфектно балансирано… такова е уискито Singleton. Произвежда се в Дъфатаун, Шотландия, град известен още като световната уиски столица. Това обяснява качеството! В Дъфтаун следват мотото: „Рим е построен на седем хълма, а Дъфтаун на седем дестилерии“.

Уискито е продукт от три други – Дъфтаун, Глен Орд и Глендулан, всички отлежали минимум 12 години, а има и бутилки по 15 и 18 години. Подходящо е както за новаци, така и за хора със страст към уискито.

Историята на марката започва през далечната 1897 година, когато Глендулан е основана от Уилям Уилямс. Интересно е, че това е седмата и последна дестилерия, която се създава в Дъфтаун. През 1898 пристига първият ечемик и така започва производство. Смята се, че поради големият успех на първите реколти, Singleton се превръща в любимата марка на крал Едуард VII. През 1940 прекратяват производство заради войната, но не за дълго, защото 7 години по-късно отварят врати като използват най-бързата технология, задвижвана от водно колело. През годините фирмата претърпява много промени, както технологични, така и на името и управлението си. През 2006 уискито става достъпно и в САЩ. През 2015 три нови серии са пуснати на световния пазар – класическа, двойно отлежала и арт колекцията, която отлежава в специални мускатови бъчви.

Продукти на The Singleton of Dufftown

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!