22 by Burdi Logo goldish

22 by Burdi

22 by Burdi са неочаквано различни, нестандартни и запомнящи се напитки. Те са направени от селектирани бели и червени вина, естествено ароматизирани с екстракт от 22 ценни билки от българските планини.

Идеята “22 by Burdi”

През годините напитки като традиционния български пелин бавно, но сигурно избледняват и изчезват от пазара. Все по-малко хора, особено младите, са ги опитвали и знаят какво представляват. За чувалите за нея, тя има основно негативен имидж на нещо „неприятно и горчиво“.

И ето така се заражда Идеята – желанието и предприемчивостта за създаване на един съвременен прочит на билковото вино, превръщайки го в усъвършенствано и модерно питие.

Приключението започва с едно пътуване из страната и събиране на стари, забравени рецепти и билки. Желанието за създаване на по-близка и разбираема за сегашното време, по-здравословна алтернатива на много от популярните аперитиви и коктейлите на тяхна база води началото на 22 by Burdi.

След много разговори с хора, които по един или друг начин са правили или все още правят билкови вина, се спират на 22 билки, от които единственото, което напомня на пелинa, е само идеята за напитка подобна него. Именно с това 22 by Burdi се разграничава от класическия пелин.

22 by Burdi header

Производството

Като база се използват купажи от бели и червени вина, като сортовете са типични за Северозападна България, където се извършва и самата винификация. Вече споменатата селекция от 22 билки се добавя под формата на воден екстракт.

В процеса не се използват изкуствени ароматизатори и оцветители, а деликатното допълнително подслаждане се постига с висококачествен натурален подсладител. Не се добавя захар или каквито и да било аналогични подсладители!

По своя характер, 22 by Burdi® принадлежи към категорията „ароматизирани напитки на основата на вино“ – групата, към която се отнасят Sangria, Glühwein и други подобни напитки.
Към момента на пазара се предлагат два етикета с марката „22 by Burdi“:
• “22 by Burdi Classic” – на базата на бяло вино
• “22 by Burdi Red” – на базата на червено вино
Клиентите и специалистите ги определят като нестандартни, отличаващи се напитки, с комплексни и дълги аромати, фина сладост и деликатно горчив завършек.
Богатите и многопластови вкусове и аромати, превръщат 22 by Burdi® в питиета с многостранно приложение – свеж аперитив, отлична компания за разнообразна храна, напитка за вашия десерт или нестандартна съставка в коктейл.

Продукти на 22 by Burdi

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!