24/42 Estate Winery

Историята на 24/42 Estate Winery започва през 2016 година в сърцето на слънчевата Горнотракийска низина – мястото, съхранило традициите за правене на вино още от древни времена. Именно край стария римски път Виа Милитарис гроздето на винарната попива от историята и зрее под нежните ласки на слънчевите лъчи, стелещи се над долината.

Лозарските масиви на 24/42 Estate Winery са с площ от 80 декара и се намират в землището на село Церово. От географските координати на лозята (Longitude: 24.048344 / Latitude: 42.343155) идва и запомнящото се име на бранда.

Логото на 24/42  Estate Winery също носи изключителна символика. На него е изобразено самотно дърво, гордо изправено насред лозята, което е мълчаливият свидетел на тайнството на създаването на вино.

Във винарната има и кокетна дегустационна зала, в която може да опитате модерни, ароматни и чисти вина. Хармоничен баланс между страст, ентусиазъм и мисъл, събрани в бутилка.

Климат и почви

Климатът в Южния лозарски регион, включващ Горнотракийската низина и части от Сакар, е умереноконтинентален и много благоприятен за отглеждането на грозде. Стара планина като страж спира студените северни ветрове да навлизат над топлите тракийски земи. Климатичните условия са подходящи за отглеждането на характерни червени сортове грозде като Мерло, Сира и Каберне Совиньон и създаването на богати и плътни червени вина. В техните ароматни и вкусови профили се откриват нотки на дребни червени плодове, букет от подправки и парфюм от благоуханни треви.

Винификация и отлежаване

24/42 Estate Winery е обособила две линии на производство при правенето на виното, основно при червените сортове. При едната виното не отлежава в дъб, като целта е максимално да се съхранят плодовите нотки от гроздето, които разказват историята на тероара. При втория производствен метод се прилага отлежаване в дъбови бъчви, които са от най-висок клас и идват от френския регион Бордо. В 24/42 Estate Winery вярват, че дъбът трябва да обогатява гроздовия аромат, но не и да се превръща в доминиращ. Именно затова вината им отлежават от 6 до 12 месеца, в зависимост от профила на дървесината и широчината на порите в дъба, обособен от годините му на растеж (в повечето случаи - над 100 години).

Философия и визия

Емоцията, която се влага при създаването на виното, докосва не само сетивата, но и душата. Насладата е изписана върху лицата на хората, опитващи го за първи път, а това се превръща в движеща сила за винарната да продължава да прави стойностни, висококачествени и запомнящи се вина. Във всеки един етап от магията на създаването на виното - от гроздобера до слагането на етикета върху бутилките - се влагат много любов, ентусиазъм и иновативност и се отдава внимание към детайлите. Старанието и майсторството на екипа на 24/42 Estate Winery се отразяват във всяко едно от техните вина, което създава неописуема връзка между винарната и хората, които опитват виното - усещането, сякаш откриваш сродна душа.

Продукти на 24/42 Estate Winery

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!