Винарска изба Александра Естейт

Александра Естейт

Това, което отличава Alexandra Estate при отглеждането на лозята, са принципите на органичното и биодинамичното земеделие.

Началото на винарска изба Александра Естейт е поставено през 2012 година със закупуването на 200 декара първокласни лозя в региона Сакар, доказал се като един от най-известните винарски региони в България.

През 2013 г. Александра Естейт се разширява с още 100 дка лозя в село Ракитница, Старозагорско, разположени на 300 м надморска височина, а карбонатните им почви допринасят за отличното качество на гроздето, засадено върху тях. Каберне Фран, Сира, Каберне Совиньон, Мерло, Совиньон Блан, Шардоне и Семийон ще дадат първия си плод през 2016 година.

За винификацията са използвани собствени френски бъчви с капацитет 225 литра и 300 литра. Всички вина са ферментирали и отлежавали в бъчви, като дори и розето е частично ферментирало във френски дъб. За Alexandra Estate работят доказани специалисти: отглеждането на лозята е поверено на Атанас Шидеров и Ерик Моро. За винификацията и създаването на блендовете се грижат Александър Велянов и Тиери Хаберер.

Лозя

Лозята на Alexandra Estate в село Орешец, Харманлийско са в първа година плододаване, когато привличат вниманието на експертите, а близостта им със 100 годишна дъбова гора и разположението им в подножието на Източните Родопи допринася още повече за избора им.

Климат и тероар

Изложението на лозята е северно. Това дава възможност на гроздето да запази добри киселини дори в този регион с обичайно горещ климат.

Сортове грозде

Сортовете, които се включват във вината на имението са: Сира, Малбек, Каберне Фран, Пино Ноар, Мерло, Шардоне, Марсан, Русан, Семийон и Вионие.

Продукти на Александра Естейт

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!