Deuce Winery Logo No Backgroung

Дюс

Заговорим ли за съчетанието на вино и рок музика, алюзиите с класическите произведения си идват някак си съвсем естествено. Но, всичко по реда си…

Във всяка сфера на изкуството историята познава знаменити творчески тандеми – Илф и Петров, Долче и Габана, Луис Бунуюел и Салвадор Дали, Пабло Пикасо и Джон Мили, Анди Уорхол и Жан-Мишел Баския… В областта на изкуството на правене на вино и рок музика българският винен свят познава друг знаменит творчески тандем – Николай Колев и Лало Гешев. Накратко винарска изба Deuce.

Комбинацията от енолози и рок музиканти сама по себе си е доста обещаваща. Освен музиката двамата уайнмейкъри са свързани от над 15 години съвместна работа. Заедно те се отдават на най-смелите и иновативни експерименти в търсене на съвършените вина. Представянето им пред публика е само тогава, когато резултатът е безкомпромисен. Този проект можеше да се казва и „Първите, които…“, поради непрестанните авангардни решения на Лало и Ники. От възстановяването на редки местни сортове грозде до умението им да мислят поне с „два хода напред“ при винифицирането и работата с бъчвите, разширили значително географията и профила на българското вино.

Но нека за света да си остане така: просто винарска изба Deuce.

Философия

Ако годината не е достатъчно добра, ако не сме направили виното такова, каквото сме искали да бъде, “Deuce winery” просто няма да излезе през съответната година. Вино ще се представя само когато реколтата е изключителна, а продуктът интригуващ.

Лозя

Стриктна клонова селекция за сорта „шардоне“ – използвани са само два от най-добрите клона в световен аспект. Добивът е изключително нисък – 250-300 кг/декар. Ръчно бране в касетки. Сортировъчни маси, фракциониране до изключително педантични стойности, ниски нива на мътност и най-трудната работа – процесът на ферментация в самата бъчва и подборът на бъчвите. Изисква се много внимание и буквално много безсънни нощи, за да протекат процесите така, както трябва.

Отлежаване

Отлежаването в бъчвите е с една по-кратка продължителност спрямо обичайната – виното ни отлежава между 6 и 7 месеца в бъчвата. Всички процеси се случват в нея. Не сме използвали почти никакви методи за бистрене. Изповядваме разбирането, че когато гроздето е зряло и здраво, то само, по естествен път, се стабилизира. Този тип „барел ферментед“ е необработен и нестабилизиран, почти няма филтрация на виното. Но пък и работим с изключително здрава и качествена суровина, която ни дава спокойствие за крайния продукт.

Проектът е тясно профилиран във вина, които са в строго лимитирани серии, за да представят съвременния поглед на българското винарство и да заинтригуват нашата публика за такъв тип вина. Заложили сме изключително не само на технологията, на работата на лозето и в избата, но и на визията на продукта.

Продукти на Дюс

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!