Domaine Vachau Winery

Domaine Wachau

Domaine Wachau представя 300-годишната история на винена еволюция, постоянна иновация и свежи идеи.  Чрез почвите, микроклимата и специфичните за теорара на Долна Австрия сортове грозде създават идеални условия за отглеждане на първокласни вина.

Днес Domaine Wachau е една от водещите винарни в Австрия. Ключов елемент за израстването на винарната е отдадената работа на над 250 семейства в област Вахау. Тъй като по-голямата част от лозята са разположени върху стръмни склонове, обработката трябва да се извършва почти изцяло ръчно. Сред предпоставките за дългосрочното производство на вина и специфичния им произход са старателна грижа за лозите, принципите на устойчиво отглеждане и непрекъснатото витализиране на почвите.

Роман Хорват е директор на Домейн Вахау от 2004-та година. Стратегическото преориентиране и безкомпромисното търсене на най-високо качеството носят неговия почерк. Благодарение на своя огромен опит в чужбина и неговото успешно следване, той се е превърнал във втория в Австрия носител на отличието “Master of Wine” през 2009-та. Г-н Хорват е съвсем наясно с огромния потенциал на област Вахау в международен контекст. В лицето на г-н Хайнц Фришенгрубер, който е роден във Вахау и завършил енология и лозарство в университета Гайзенхайм, той открива доверен партньор и заедно споделят виждането си за развитието на района. След като придобива опит в Южна Африка и Калифорния, Фришенгрубер е технически директор и енолог на Домейн Вахау от 2005-та. Той и неговият компетентен екип са своеобразен мост с винарските фамилии във Вахау.

Продукти на Domaine Wachau

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!