Винарска изба Едоардо Миролио

Едоардо Миролио

От траките до днес, единственият поминък в района е отглеждането на грозде и производството на вино. Не един античен автор е възпял тракийското вино и рецептите които се предават от баща на син, поколения наред... Това е, което ме вдъхнови!

Винарска изба Едоардо Миролио е заобиколена от 220 хектара лозя. Винарната е една впечатляваща комбинация между автентична архитектура в съчетание с най-модерните технологии за производство на вино. Целият комплекс се слива по естествен начин с околната среда.

Избата е заобиколена от лозя, които се простират по хълмовете.  Езерото и климата на региона предлагат отлични условия за отглеждането на грозде. Над избата се издига бутиковият хотел „Соли Инвикто“ , който разполага с дегустационна зала, изискан ресторант, лоби бар и външен басейн. Дизайнът и обзавеждането на хотела ще удовлетворят и най-изисканите вкусове.

Винарската изба e специализираna в производството на висококачествени бели и червени вина. В портфолиото на винарната ще откриете и розé и естествено пенливи вина брут по класическа технология. Основните търговски марки, които се предлагат на българския и експортните пазари са Elenovo, Edoardo Miroglio, Sant’Ilia, St. Ilia Estate и Soli. Вината от сериите Elenovo и Edoardo Miroglio се предлагат предимно в селектирани ресторанти и хотели, както и в специализирани магазини за вина, а марките Soli, Sant’Ilia и Saint Ilia Estate са предназначени за продажби в търговската мрежа в страната и за експорт.

От 2013 година винарска изба Едоардо Миролио получи сертификация за био лозя (Букет, Траминер, Вионие и Мавруд) и започна производство на 3 нови био вина – Букет Нуво, Вионие хТраминер и Мавруд х Вионие.

Тероар

Лозята на винарната са разположени на склона, който се спуска към село Еленово. Физическо-химичният състав на почвата, слоевете пръст, микроклимата, който се създава между хълмистата местност разположена на над 400 метра надморска височина на хълма „Св. Илия“, придават на района необходимите свойства за производство на висококачествени вина.

Лозя

Гъстотата на насъжденията е от 5.000 насаждения на хектар. Винарската изба обработва лозята, прилагайки класическия метод на пиемонтското лозарство, оценявано и копирано в цял свят, адаптирайки технологията на отглеждане към особеностите на региона. Отглеждането на плодородно и качествено лозе не може да се импровизира. Изисква много труд и опит, познания и страст.

Климат

В Еленово средната пролетна и есенна температура са ниски и се характеризират със силно изразени температурни разлики. Средните стойности на валежите благоприятстват отглеждането на лозята. Летата са топли, но не задушни и с ниско ниво на влажност

Отделете от времето си за да разгледате и да се потопите във винената дестинация – село Еленово. Отседнете при нас и дегустирайте нашите продукти с доказалото се при винопроизводителите име на Едоардо Миролио.

Продукти на Едоардо Миролио

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!