Weingut Gager Horst Logo

Gager

“Все някога ще правя собствено вино!” Тези думи от баща ми вероятно инициираха старта и през 1984 г. той започна да изгражда винарната заедно с майка ми Паула. Като новостортиращ бранд той бутилира 1000 бутилки блауфренкиш през първата година. Това вино отразява цялата му страст и безкомпромисният стил винарна GAGER. То веднага спечели наградата за вино Falstaff в категорията за сорта си и зае второ място в общото класиране.

През 80-те и 90-те години лозята все повече изместват отглеждането на захарно цвекло и зърнени култури, а виното става фокус на нашето семейство. В резултат на това баща ми се отказа от кариерата си на майстор-механик на 50-годишна възраст, за да може да се отдаде на 100% на голямата си страст.

Израснах с бизнеса и със страст към виното и през 2003 г., като баща ми, смених кариерата си и се отдадох на винарство. Това решение постави основата за близкото бъдеще и през годините 2000 – 2006 реновирахме, модернизирахме и разширихме винарна Gager до сегашните й размери от 40 хектара.

“Квадратът на виното” представлява перфектната балансираност и елегантност във всяка бутилка. Тази вероятно непостижима цел е нашата мотивация да извлечем максимума от най-доброто грозде през всяка година и да създадем вино с перфектно качество.Нашите цели са амбициозни и може никога да не бъдат напълно постижими. Да постигнем невъзможното обаче е вдъхновяваща задача и ни мотивира да  постигнем нещо изключително. Точно това имаме предвид, когато обещаем „Квадратът на виното“ и напълним бутилките си с него.

Продукти на Gager

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!