Hirsch

Семейство Хирш поема Zehenthof, датиращ от Епохата на Ренесанса, през 1878 г., като се превръща в петото поколение, което го управлява. Йозеф Хирш, старши, първоначално поема управлението на 2,5 хектара лозя от собствения си баща. Той бързо се заема да купи повече. “Но той подходи по един революционен начин”, казва синът Йоханес, “той купи лозя, които никой друг не желаеше. Именно тези на върха на Хайлигенщайн, а не на дъното, където е хубаво и плоско и където можете да работите лесно. Съседите казаха, че е полудял.” Разбира се, скоро се оказа, че тези места са най-добрите. Очевидната лудост на бащата се оказа далновидна.
Вината са създадени тук с много страст. Те са вина, пълни със сила, твърда минералност и кремообразна текстура, в зависимост от местоположението и почвата. Блестят в своята яснота и пораждат апетит за следващата чаша. Рядко вината имат повече от 12,5 процента алкохол и затова са с особена лекота.
От 1999 г. цялото внимание е посветено на двата сорта Riesling и Grüner Veltliner. Днес всички лозя се култивират биодинамично, което е визитката на семейство Хирш.

Продукти на Hirsch

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!