johannesshof winery logo

Johanneshof Reinisch

На около 30 км южно от Виена сред лозята в близост до село Татендорф е разположено лозарското имение Johanneshof Reinisch. Регионът, който се намира в западния край на голямата Панонска равнина, има дългогодишни традиции във винопроизводство и днес е сред най-известните лозарски центрове в Австрия.

Семейството е четвърто поколение винари, което прави вино в Татендорф. През 1923 г. площта, която използват за обработване на лозята, се състои от парцел с големина едва половин хектар в лозето Ried Mitterfeld. Днес лозята на Johanneshof Reinisch са с площ около 40 хектара, най-вече в района около Татендорф, както и в Гумполдскирхен и Гунтрамсдорф. През 1995 г. било построено новото съоръжение за производство на вино. То осигурило идеални условия за производство на изискани вина. Сега семейството разполага с най-модерните технологии за всички аспекти на винопроизводството, включително машини за сортиране, електронно регулирани преси, съоръжения за контролирана ферментация и голяма изба, която е построена по класически метод със стари тухли.

Лозя

В лозята на Гумполдскирхен гроздето расте в по-богата на хранителни вещества почва и на височина до 400 метра. В продължение на много поколения е известно, че зирфандел и ротгипфлер, които не се произвеждат никъде другаде по света освен в и около Гумполдскирхен, са способни да произвеждат отлично грозде при тези условия.

Тероар

Почвата около Татендорф е особено интересна от геоложка гледна точка. Тук линията на термичния разлом минава от юг на север и древно море е оставило останките си. Големи количества алувиален чакъл се отлагат в каменистия „Tattendorfer Steinfeld“, което създава идеална почвена покривка за отглеждане на бургундски сортове грозде.

Климат

С близо 2000 часа слънце годишно регион Терменрегион, заобикалящ Татендорф и Гумполскирхен, е един от най-слънчевите и сухи региони в Австрия. Това гарантира, че гроздето достига оптимална зрялост и че специфичните за сорта аромати се развиват максимално. Постоянното движение на въздуха между равнината на изток и веригата от хълмове на север бързо изсушава растенията след валежи, като поддържа гроздето здраво и го предпазва от плесени чак до пикова зрялост.

Продукти на Johanneshof Reinisch

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!