Винарска изба Капатово

Капатово

Далече от индустриални обекти и замърсяванията на модерния живот, само на 5 километра от Мелник се намират насажденията на градини и лозя Капатово.

Уважението към природата и нейните дарове е обединяващо екипа на градини и лозя „Капатово“.

Създаването на стопанството започна със закупуването на първите земи през 1997г., за да достигне 1200 декара през 2010 г.

Изминалите години помогнаха за натрупване на безценен опит и познания за особеностите на местния климат, както и за природните предизвикателства пред нас като земеделски производител.

Така стигнахме и до „нашата рецепта“ за земеделие – инвестиции и човешка грижа.

Трайните насаждения са изцяло подсигурени с капково напояване. Вложили сме средства в селскостопанска техника, хладилни камери, опаковачно-сортировачна база, търговска база.

Следвайки очакванията и потребностите на нашите клиенти продължаваме да развиваме стопанството, като експериментираме с производство базирано изцяло на ползване на биологични торове и препарати.

Лозя

Градини и лозя „ Капатово“ имат 174 декара собствени лозя – 104 декара лозови масиви в плодоотдаване и 70 декара млади лозя. Предстои засаждане на нови 20 декара. Сортовете са подбрани след внимателно проучване на качествата на почвата и климатичните особености. Посадъчният материал е закупен от френската фирма „Гийом“. Лозята са част от семейно имение, където насажденията получават ежедневни грижи, с цел постигане на максимално качество на реколтата. Изградена е система за капково напояване, която обхваща всички 174 декара и дава възможност за реакция при климатични аномалии и драстични засушавания.

Отглеждане

Ние, в Градини и лозя „Капатово“, сме убедени, че грижата, която човек полага е най-ценното, от което овошките и лозята ни имат нужда. За да улесним работата на членовете на нашия екип инвестирахме в разнообразна и качествена селскостопанска техника. Като част от процеса на инвестиции към активите на дружеството добавихме: складова база, опаковачносортировачна база, търговска база. Освен всичко необходимо за ежедневното обслужване на стопанството и насажденията, закупихме и специални машини за предотвратяване на осланяване – фростгардове.

Вина

„Капатово“ ООД произвежда червено и бяло вино „Капатово“ – бутилирано, както и пакетирано в 5-литрови опаковки. Червеното „Капатово“ представлява купаж от Сира, Пти вердо, Марселан и Примитиво. В зависимост от особеностите на реколтата се стараем да намерим оптималното съотношение на сортовете в купажа, за да отговорим на очакванията на нашите клиенти. Виното преди бутилиране отлежава във френски дъбови бъчви „Барон“. Бялото „Капатово“ е купаж от шардоне и вионие. Вината „Капатово“ се винифицират и бутилират в „Дамяница“ООД.

За да отговорим на изискванията на нашите клиенти и на търговците вложихме средства в специална сортировачна машина за череши, както и хидрокулер за охлаждане на продукцията. Изградихме и капково напояване, което обхваща всички трайни насаждения. Продукцията се съхранява в девет хладилни камери с общ обем 1200 кубически метра. Стопанството разполага и със собствен транспорт.

Продукти на Капатово

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!