Libera Estate Winery Logo edited

Либера Естейт

Целта пред нас е да покажем истинския облик на българското вино като съчетаем местните вековни традиции и съвременния поглед на нашия екип.

Либера Естейт е нов проект на винената карта на България. За пръв път вина с марката Либера се винифицират през 2013 година. Залага се на предимно местни и малко международни сортове. Тази линия се запазва до началото на 2017 година, когато взехме решение да увеличим нашето портфолио с вина.

Лозята ни наброяват повече от 350 дка в землището на селата Хотово, Лозеница и Зорница. Намираме се на 9 км. от Сандански и на 6 км. от Мелник в район, който е пропит с много история и вино.

Лозята са на възраст 25 години, което ги прави много устойчиви, а качествената реколта от тях всяка година превъплъщаваме в бутилка вино.

Лозов масив

Нашите слънчеви лозя са разположени в землището на селата Хотово, Лозеница и Зорница и наброяват повече от 350дка. Важно място заемат местните български сортове като Мелник 55, Мелник 82, Широка Мелнишка лоза при червените и Сандански мискет и Димят при белите. От международните сортове с голяма любов отглеждаме каберне совиньон, мерло, и сира.

Тероар

Долината на река Струма е изключително интересен тероар, характерен с мека зима и горещо лято, а планините, които ни обгръщат са важен фактор и също обуславят характера на нашите вина.

Климат

Горещото лято и мека зима, съчетано с почвените анализи в района дават добра предпоставка за правенето на отлични тероарни вина, а сравнението с Тоскана в Италия никак не е напразно.

Когато говорим за прословутите вина от Мелнишкия район, няма как да не споменем местните сортове, които можем да срещнем само и единствено тук – Мелник 55, Широка Мелнишка лоза, Мелник 82 и Сандански мискет. Те са и ще бъдат водещ мотив във вината на Либера естейт.

Продукти на Либера Естейт

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!