Lillet

Lillet Blanc е любимият френски аперитив, идващ от живописно селце в прочутия регион Бордо! Още през далечната 1872 г. братята Реймънд и Пол Лиле основават винарната Maison Lillet в Поденсак. Двамата производители и търговци на алкохолни напитки сътворяват ненадминатия аперитив Lillet през 1887 г.

Брандът получава изключителна известност в периода след Първата световна война във Великобритания. Аперитивът от Бордо бързо набира все по-голяма популярност сред хората и през 50-те години вече се предлага в най-прочутите лондонски барове. Именно тогава Lillet се превръща и в основа на легендарния коктейл на Джеймс Бонд – “Vesper”. Авторът на поредицата за агент 007 Иън Флеминг включва напитката в книгата си “Казино Роял”. “Три части джин, една част водка, половин част Lillet. Разклати го много добре, докато стане леденостудено, след което добави голям, тънък резен лимонова кора”, поръчва Бонд, превръщайки коктейла с Lillet в истинска сензация.

Гаранция за отличните качества на свежия аперитив е следването на над 100-годишните традиции в производството. Опитният екип, безупречното следване на процесите, търсенето на автентични вкусове и качеството на местните продукти са ключовите елементи, които правят Lillet Blanc световноизвестен аперитив с характер.

Lillet Blanc е прекрасен аперитив за миксиране в свежи коктейли. Можете да му се насладите в Lillet Blanc Tonic. Смесете 50 ml Lillet Blanc и 100 ml тоник в чаша, пълна с лед. Гарнирайте с резен краставица, ягода и свежа мента.

 

Нестандартният прочит на класическия Lillet Tonic е Lillet Tonic Orange.  Миксирайте в чаша с лед 50 мл Lillet Blanc, 100 мл тоник и гарнирайте с резен портокал.

За любителите на лесните и бързи за приготвяне коктейли точният избор е Lillet Blanc Grapefruit. Само за 3 минути може да направите този удивително лесен за приготвяне коктейл. Смесете 50 мл Lillet Blanc и 100 мл тоник в чаша с лед. Украсете с резен грейпфрут и се насладете на свежия коктейл в приятна компания.

На прохладните, летни вечери и споделените красиви моменти подхожда коктейлът Lillet Berry. Смесете в чаша, пълна с лед, 50 мл Lillet Blanc и 100 мл тоник с вкус на горски плодове. Добавете свежи ягоди и малини. Елегантният коктейл е отличен за споделени моменти в прохладните, летни вечери.

Производство

Традиционният производствен процес протича в три основни фази, като всяка от тях се извършва с уважение към природата и тероара. Lillet е бленд от вина и плодови инфузии, а незабравимият му вкус е резултат от близо 150 години на следване на опита и традициите. Бордо е регион с изумително наследство на винопроизводството, а експертизата на винарната не допуска компромис с отличното качество на Lillet. Изключително важно за създаването на продуктите е внимателното селектиране на съставките за тях.

Прецизна селекция на вино

За да се покажат впечатляващите характеристики на района, Lillet представя най-доброто от вината, които са основна съставна част от аперитива. Именно затова тяхната селекция се извършва прецизно, стриктно и безкомпромисно. Екипът на Maison Lillet подбира само френски вина, произведени от местни лозари, които използват екологични практики.

Ароматни плодови инфузии

Lillet не би могъл да съществува без специално подбраните плодови инфузии, които се смесват с отличното вино. Именно те добавят приятната свежест и наситените аромати в аперитива от Бордо. Винарната избира сладки портокали от Турция, Мароко и Испания, горчиви портокали от Хаити и цинхона от Южна Америка. Пресните плодове се накисват в студен алкохол, а няколко седмици след това ароматът вече е извлечен, течността се отделя и плодовете се пресоват. Последната фаза е рециклирането на плодовете - след като вече са използвани за настойките, те се събират и предават за компостиране в близост до самата винарна.

Продукти на Lillet

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!