Винарска Изба Логодаж

Логодаж

Нашето производство е изцяло подчинено на естествените принципи на винопроизводство, влагане на напълно зряло и ръчно брано грозде и подходящ процес на ферментация.

Винарска изба Логодаж е модерна и иновационна винарна. Концепцията ни е да създаваме вкусни и многопластови вина с максимална хармония и концентрирана плодовост. Ние залагаме на развитието и популяризирането по целия свят на местните неповторими сортове Широка Мелнишка Лоза и Ранна Мелнишка Лоза. По този начин ние разкриваме уникалния им потенциал и създаваме неповторими и благородни вина. Единствено в долината на река Струма се отглеждат уникалните български сортове Широка Мелнишка Лоза и Ранна Мелнишка Лоза.

Вече повече от 10 години бъдещето на винопроизводството в България пое по нови пътеки в търсене на ненадминато качество и пълна хармония, за да бъде постигната тази цел, бяха необходими точно място и време и високомотивирани хора, което доведе до създаването на винарска изба Логодаж, място с безкрайни възможности и любов към виното.

Винарска изба Логодаж е горда от възможноста да има за свой консултант, световно известният енолог Рикардо Котарела, стриктно следвайки неговите иновативни технологии за създаване на благородни вина с преливаща хармония.

Грозде

Ранна Мелнишка Лоза или Мелник 55 е хибриден винен сорт грозде, кръстоска на Широка Мелнишка Лоза със смесен прашец от сортовете Дюриф, Жюрасон, Валдигие и Каберне Совиньон. От сорта се приготвят вина с наситен рубинен цвят, богат аромат и потенциал за отлежаване. Широка Мелнишка Лоза е винен сорт грозде, разпространен основно в района на Петрич и Сандански. Добре се развива на наклонени леки почви с южно изложение. Гроздът е средно голям, полусбит до сбит, коничен, понякога крилат. Зърното е средно едро, а ципата - тъмносиня. От него се приготвят висококачествени трапезни и десертни вина.

Тероар

В този район са включени югозападните части от страната. По размери не е голям, но притежава специфични климатични особености, приближаващи го до средиземноморските области. По долината на река Струма се отглеждат местният сорт Ранна Мелнишка Лоза, Широка Мелнишка Лоза, Руен, Каберне Совиньон и Мерло. Получените вина се характеризират с топли южни тонове в аромата, с пълнота във вкуса и богатство на общите впечатления. Особен интерес представляват вината от сорт Ранна Мелнишка Лоза, които са богати и достатъчно обемни и при стареене придобиват екзотични и много приятни нюанси във вкуса.

Климат

Винарната е разположена в самото сърце на красивата долина по поречието на река Струма в Югозападна България. Това е най-красивият и най- топлият български край, с древна и богата история и красива природа, регион с хилядолетни традиции в лозарството и винопроизводството, в който топлите слънчеви лъчи и тероарът са благоприятни а майсторството на винарите се радва на многогодишно признание.

Благодарение на всички, които години на ред влагат сърце и душа в работата си, резултатите на винарска изба Логодаж могат да бъдат видяни най-добре в чаша благородно вино….

Продукти на Логодаж

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!