Markowitsch Logo

Markowitsch

Днес животът на лозаря изглежда напълно различен в сравнение с  преди тридесет или четиридесет години. Повечето продажби се управляват цифрово, комуникациите се предават чрез смартфон и календарът е изпълнен с ангажименти.

Единственото нещо, което прави заниманието толкова специално и толкова полезно, е ежедневното потапяне в природата. Крайните срокове и трескавото темпо губят своето въздействие, докато си проправяме път през редовете лозя. Бавното, но стабилно развитие на растенията – от разтварянето на пъпките до напълно узрелите гроздове – това носи усещане за спокойствие и хармония в живота на човек. И в този свят всяко лозе се движи със свои темпове: промените във времето имат различни ефекти, в зависимост от различната геология на отделните лозя, докато вегетационният цикъл се различава според експозицията и точката на зрялост зависи от слънчевите часове – с това отделните вина придобиват различен характер. И всяка година това постепенно, но последователно развитие е отново завладяващо преживяване.

Лозята в Карнунт не са разпрострени по стръмни склонове или сгушени в драматични геоложки образувания, а по-скоро са разположени върху хълмовете, които антично море и криволичещият Дунав са образували милиони години. Всеки един от тези хълмове има своя уникална геоложка история, свое собствено изложение и по този начин свой отличителен вкус. Тук в продължение на много години винарите фокусирали усилията си върху производството на кювета, съчетаването на вина от различни почви и различни сортове грозде в сложни произведения на лозарското изкуство. Но в момента в региона има нова тенденция: преосмисляне на отличителните характери на отделните хълмове и изразяването им по един чист начин.

Продукти на Markowitsch

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!