Markus Huber Winery Logo

Markus Huber

Маркус Хубер е роден през 1979 г. и е получил образованието си по лозарство и енология в Клостернойбург, Австрия. Семейната винарна на семейството Markus Huber е на повече от 250 години. След посещениe в Южна Африка през 2000 г. Маркус започва постепенно да разширява и подобрява оборудването във винарната си. Днес тя е една от най-популярните австрийски винарни и днес вината Markus Huber се пият в над 20 страни от целия свят, включително в Северна Америка, Европа, Азия и Австралия.

Оттогава нашата цел е производството на бели вина с най-високо качество, които отразяват техния произход. Вината Huber се отличават със своята елегантност, фина минералност, прецизност и сложност.

Маркус Хубер бе избран за австрийски „Винопроизводител на годината на Фалстаф 2015“. Маркус Хубер е женен и горд баща на три дъщери.

Най-младият лозарски район в Австрия също е един от най-малките. Регион Трайзентал разполага само с около 770 хектара лозя. Това е отлична площ – особено заради водещия сорт грозде грюнер велтлинер. Докато повечето от малките винарски селища тук се отличават с традиционните, приземени винени и таверни Heurigen, по-големите градове като Трайсмауер и Херцогенбург предлагат поглед към историята. От реколта 2006 типично плодови и пикантни грюнер велтлинери и сочни, минерални ризлинги са първите вина, които излизат на пазара със сертификат за качество „Traisental DAC“.

Грозде

В нито един друг австрийски лозарски район сортът грюнер велтлинер не представлява толкова голям дял от общата територия. Култивиран в 63% от лозята на Трайзентал, грюнер велтлинер е най-предпочитаният сорт. Ризлингът обаче също е специалитет на регион Трайзентал. Лозите са засадени предимно на терасовидни склонове, съставени от сухи и много варовити чакълести почви. Те придават на вината техния индивидуален профил и характерното плътно тяло. Минералите осигуряват вкус и поддържат киселинната структура, което помага да се увеличи дълголетието на вината. Панонските влияния, съчетани с хладния въздух от Алпите, водят до топли дни и хладни нощи.

Тероар

Много от най-добрите световни вина са отгледани от богата на варовик почва, а долината Трайзентал е единственият регион за производство на вино в Долна Австрия, където се срещат точно този тип почви. Варовиковата почва тук формира основата на най-добрите места за отглеждане на вино. Варовиковите почви са богати на ценни минерали и помагат за оптималното ниво на водоснабдяването на лозите. Това осигурява на сортове като грюнер велтлинер неговата недвусмислена пикантност, а ризлингът с характерното му плътно тяло. По тази причина вината на Маркус Хубер имат голям потенциал за отлежаване.

Климат

Долината Траизентал се намира в пресечната точка на панонския и континенталния климат. Тук хладния бриз, който се носи от близките Алпи, се среща с топли въздушни течения, идващи от долината на река Дунав. По този начин се създават условия за екстремни разлики в температурите през деня и нощта. Този природен феномен е от огромно значение през сезона на зреене на гроздето, тъй като е изключително полезен за развитието на аромата на вината. Всички тези елементи заедно помагат на вината Маркус Хубер да развият своя специфичен характер.

Продукти на Markus Huber

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!