Pierre Chavin

Пиер Шавин е плод на съвместната работа между винопроизводител и специалистка по винения маркетинг. Матилде Булашин и Фабиен Грос са винолюбители с корени от Елзас и Шампан и двамата основават Пиер Шавин в Южна Франция. Винарната е тяхната сбъдната мечта, постигната с много страст и труд. Културата и корените еднозначно се превъплъщават в иновацията и диференциацията във винарната.

Регион

Лозарските райони в тази област – Южна Франция – са многобройни: Божоле, Бордо, Поату-Шарант, Арманяк-Коняк, Корсика, Лангедок-Русийон, Лоарa, Прованс, Рона, Савоя и Югозападна Франция.

Климат и почви

В този винарски регион цари умерен средиземноморски климат с над 3 000 слънчеви часови и малко валежи. Тези условия, комбинирани със студения и силен вятър, характерен за Южна Франция – мистрал, осигуряват перфектните предпоставки за екологично земеделие.
В този район има изобилие от различни почви, но две са преобладаващите: на север почвите са варовити, а в другата част на областта почвите са от вулканична пепел. Те допринасят значително за богатите аромати, пикантността и дължината на произведените в района вина.

Вино

Широкоразпространено е вярването, че безалкохолните вина са просто гроздов сок в елегантна бутилка. В повечето случаи, обаче, това съвсем не е така. Истинско предизвикателство за производителите е да отстранят алкохола от ферментиралия сок, без да нарушат типичните качества, баланса, вкусовите характеристики и качеството на готовия продукт. За да компенсират липсващите свойства, често се налага да бъде добавяно малко количество захар или гроздов сок, за да бъде по-обла текстурата на виното. Методите на работа са изцяло технически и за прилагането им се използват скъпи машини.

Продукти на Pierre Chavin

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!