Pink Pelican Logo

Пинк Пеликан

Имало едно време.... Да, така започват всички приказки с хубав и щастлив край, но ние имаме една различна история, която не започва като приказка и определено няма край! 

Малка винарна, създадена от двама братя. Млади, амбициозни и със свежи идеи. Звучи чудесно, нали? А още не сте опитали вината им! Вижте какво ни предлагат от “Пинк Пеликан“!

Приказката на „Пинк Пеликан“

Братята, за които Ви разказваме, са Марио и Боян от Силистра. Израснали са в семейство на винопроизводители – родителите им имат малка винарска изба, която произвежда вино от Дунавската равнина. Но те решават да започнат своя собствена приказка. Тя започва само преди няколко години.

През 2016 г., когато единият тъкмо се е дипломирал в София, а на втория му остава още малко, докато завърши семестриално образованието си по специалност „Технология на виното и пивото“ в пловдивския Университет по хранителни технологии, двамата решават да стартират свой собствен проект.

Но в каква сфера да бъде той? Иска им се да е нещо, което да е ценно не само за тяхното развитие като предприемачи и професионалисти, но и за родния им край. Обичат града си и им се иска хората в България да научат повече за него.

И решението е логично. Винопроизводството е сферата, която познават, а и това е начин да продължат семейната традиция. Освен това древната напитка се произвежда от векове на юг от Дунав. Тя е не просто питие, а и култура, символ, мост между вековете и регионите. Когато я пиеш, гледайки залеза над Дунав, тя ти разказва за миналото на тези земи, за добруджанските хора, за старобългарската крепост Дръстър, за римския град Дуросторум…

И през 2017 година Марио и Боян започват бизнеса си – с технологична помощ от семейството и с много ентусиазъм. От родителите си са възприели не само знания за технологията и практиката на процеса, а и разбирането, че за да имаш успех в дадено начинание, трябва да гориш в него – да се отдадеш на работата с цялата си любов.

Какво се крие зад името

„Pink Pelican” („Пинк Пеликан“) идва от името на красивите розови птици, които в България се срещат единствено край Силистра, в защитения от UNESCO резерват. И тъй като Марио и Боян обмислят добре цялата си концепция, дебютната серия крафт вина на изба „Пинк Пеликан“ се нарича на името на защитения резерват „Сребърна“.

Какви видове ще откриете в раздела

Тук Ви очакват бели, червени вина и розе от серията Srebarna на „Пинк Пеликан“:

  • Каберне совиньон и Гъмза – този купаж от „Пинк Пеликан“ е с наситено рубинен цвят с виолетови оттенъци. В аромата на червеното вино се усещат нотки на горски плодове, теменужки и подправки. Плътният, но сочен вкус, с доминиращи тонове на череши и мармалад, се комбинира отлично с червени меса, сухи колбаси и меки сирена;
  • Тамянка и Червен мискет – в тази комбинация Пинк Пеликан получават деликатно бяло вино с блед златисто-зеленикав цвят. Изключително ароматно е – ухае на жълта роза и полски цветя. Можете да го консумирате с морски дарове, азиатска храна и зеленчуци;
  • Совиньон блан – този класически сорт от Пинк Пеликан впечатлява с аромат и сочно тяло с нюанси на цитрусови и тропически плодове. Бихте могли да го сервирате с пилешко месо, риба или морски дарове;
  • Гъмза и Каберне совиньон – отлично розе с ароматни нотки на розови цветчета и череши. Комплексната напитка с изразен характер на ягоди, диня и сухи подправки можете да поднесете като допълнение към мазни риби, меки сирена, суши или плодови десерти.

Защо да се доверим на Vida.bg

Добрата селекция на вина от цяла България и от много държави по света беше наша цел, когато създадохме онлайн магазин Vida.bg. Амбицията ни беше да създадем виртуално пространство, където да предложим впечатляващи и редки находки на ценителите на тази напитка. Нашият сомелиер Бояна Сирянова подбира лично всеки от над 600-те етикети.

Продуктите на „Пинк Пеликан“ са покана да се отправите на мислено пътешествие към българския Север и към брега на река Дунав. Открийте красотата му!

 

 

 

Pink'y blinders

Geplaatst door Pink Pelican op Vrijdag 25 september 2020

Продукти на Пинк Пеликан