Pink Pelican Logo

Пинк Пеликан

Имало едно време.... Да, така започват всички приказки с хубав и щастлив край, но ние имаме една различна история, която не започва като приказка и определено няма край! 

Малка винарна, създадена от двама братя. Млади, амбициозни и със свежи идеи. Звучи чудесно, нали? А още не сте опитали вината им! Вижте какво ни предлагат от “Пинк Пеликан“!

Приказката на „Пинк Пеликан“

Братята, за които Ви разказваме, са Марио и Боян от Силистра. Израснали са в семейство на винопроизводители – родителите им имат малка винарска изба, която произвежда вино от Дунавската равнина. Но те решават да започнат своя собствена приказка. Тя започва само преди няколко години.

През 2016 г., когато единият тъкмо се е дипломирал в София, а на втория му остава още малко, докато завърши семестриално образованието си по специалност „Технология на виното и пивото“ в пловдивския Университет по хранителни технологии, двамата решават да стартират свой собствен проект.

Но в каква сфера да бъде той? Иска им се да е нещо, което да е ценно не само за тяхното развитие като предприемачи и професионалисти, но и за родния им край. Обичат града си и им се иска хората в България да научат повече за него.

И решението е логично. Винопроизводството е сферата, която познават, а и това е начин да продължат семейната традиция. Освен това древната напитка се произвежда от векове на юг от Дунав. Тя е не просто питие, а и култура, символ, мост между вековете и регионите. Когато я пиеш, гледайки залеза над Дунав, тя ти разказва за миналото на тези земи, за добруджанските хора, за старобългарската крепост Дръстър, за римския град Дуросторум…

И през 2017 година Марио и Боян започват бизнеса си – с технологична помощ от семейството и с много ентусиазъм. От родителите си са възприели не само знания за технологията и практиката на процеса, а и разбирането, че за да имаш успех в дадено начинание, трябва да гориш в него – да се отдадеш на работата с цялата си любов.

Какво се крие зад името

„Pink Pelican” („Пинк Пеликан“) идва от името на красивите розови птици, които в България се срещат единствено край Силистра, в защитения от UNESCO резерват. И тъй като Марио и Боян обмислят добре цялата си концепция, дебютната серия крафт вина на изба „Пинк Пеликан“ се нарича на името на защитения резерват „Сребърна“.

Продукти на Пинк Пеликан

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!