Pink Pelican Logo

Пинк Пеликан

Имало едно време.... Да, така започват всички приказки с хубав и щастлив край, но ние имаме една различна история, която не започва като приказка и определено няма край! 

Ние сме Марио и Боян от Силистра. През 2016 година, точно след като се завърнах от София, с брат ми основахме нашата фирма. Той все още учеше „Технология на виното и пивото“ в Пловдив, като му оставаха няколко месеца, за да завърши семестриално. Сигурно ще попитате: „Защо сте си основали фирма, ей така? Защо вино и още повече “Pink Pelican”?“

Истината е, че ние сме израстнали с вино-производство в малката семейна изба на нашите родители. Те ни научиха, че за да направиш нещо хубаво, трябва да гориш в своята работа и да я вършиш с любов. А за да вървиш напред и нагоре, трябва да оставиш нещо зад гърба си.

С много семейна подкрепа през 2017 година направихме нашата първа серия крафт вина, а именно „Сребърна”. Тя е кръстена на защитения от UNESCO резерват „Сребърна” недалеч от Силистра, а името „Pink Pelican”, както се досещате на защитения вид птици „Розов Пеликан”.

Идеята за нашия проект се роди точно на моят рожден ден… Говорихме си как искаме хората да знаят повече за Силистра, нашият малък, но „богат“ град. Да узнаят, колко е хубаво да пиеш чаша опияняващо местно вино, докато гледаш залеза над могъщия Дунав, а същевременно под нозете си да усетиш четвъртия по големина град в Римската империя-Дуросторум. Да слушат, как звучи плясъкът на крилете на корморана, докато риболува редом със силистренските рибари. Да усетят, как се тресе земята от Добруджанския танц и много други неща.

С две думи:  да знаят, че Българският Север не е толкова студен, а напротив!

Говорихме си също, че искаме всеки, който отпива от нашите вина, без значение къде се намира, съзнанието му да идва тук…на брега на Дунав.

Та, приятели, ако искате да се срещнем, просто отпийте. Ние сме тук на брега и ви очакваме!

Pink'y blinders

Geplaatst door Pink Pelican op Vrijdag 25 september 2020

Продукти на Пинк Пеликан