Страцин

Всеки винопроизводител ще ви каже, че е по-важно как се развиват нещата на лозето отколкото във винарната. Тъй като виното се прави от грозде, всеки ефект върху плода се отразява и на съдържанието в чашата. За това ние следваме философията, че „виното започва да се прави на лозето”.

Винарна Страцин е разположена в Поморийския регион известен със своите стари традиции във винопроизводството. Избата разполага със собствени лозя в район характерен с благоприятните си климатични условия. В резултатът на това вината на избата са с превъзходни качества. Облечени в елегантни бутилки и модерен дизайн, сериите Early Birds, Picky Magpie и SOULMATEs започнаха да печелят награди от национални и световни конкурси, както и симпатиите на любителите на виното.

Екипът на избата се стреми да запази традиционния български дух, но и да го съчетае със съвременните тенденции от цял свят, които да доведат до раждането на нови и интересни вина. Подбрани са „звездните“ сортове на винения свят – Мерло, Каберне совиньон и Сира за червени вина и розе. Белите вина са представени от сортовете Шардоне, Совиньон блан и Мускат.

Лозя

Винарната притежава над 300 декара собствени лозя, като в сортовия ни състав са включени най-известните сортове или „звездите” на винения свят. Това са белите: Шардоне, Совиньон блан и Мускат, и червените: Каберне Совиньон, Мерло и Сира.

Тероар

Тероар означава почва или земя, но на езика на виното терминът е приел друго значение, той определя вкусът според местонахождението или буквално „вкусът на мястото”. Приложен в тесния смисъл тероарът придава на виното индивидуалния вкус и аромат.

Климат

Близостта на Черно море допринася за благоприятния климат на региона. Зимата е мека, есента е продължителна и топла, пролетта – прохладна, а лятото – топло и влажно. Дневните и нощни бризове, както и добрите климатични условия, благоприятстват за доброто узряване и натрупване на финни плодови аромати.

Лозята са засаждани в периода между 2006-та и 2010-та година, като посадъчния материал е доставен от Франция. Сортовете, подложките и клоновете на лозите са подбрани индивидуално за всеки сорт, като сме се стремили да бъдат за висококачествени вина. Лозовите масиви са разположени на замлището на Поморие и в района на винарната.

Продукти на Страцин

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!