Via Vinera New Logo

Виа Винера

С Via Vinera Ви каним на незабравимо пътешествие, по време на което да споделите нашата страст към виното.

Избата започва своя път през 2007 г. в местността Шаровица край с. Карабунар. Това е район, в който лозята и виното са част от живота на хората от древни времена. През годините не спира да се развива, следвайки пазарните тенденции и афинитета към доброто вино.

През 2017 г. с гордост бе представено новото име на бранда Via Vinera, който заменя познатия “Карабунар”. Промяната е следствие от желанието на собствениците да продължат традициите в региона и да ги съчетаят със съвременните тенденции. По този начин се цели да се постигне една завършена модерна идентичност. В бъдеще избата ще се презентира с новата си едноименна серия “Via Vinera”, както и с познатите “Bulgarian Heritage”, “Contour” и “Castellum”.

Via Vinera залага както на занаятчийския подход, така и на модерните технологии, като обединява стиловете на два традиционни български тероара – този в Тракийската низина (с. Карабунар) с този в Дунавската равнина (гр. Килифарево). Това смело начинание е успешно благодарение на креативния и експериментаторски дух на енолога Надежда Дюлгерска. Заедно с отдадения екип, тя влага своя 18-годишенопит като енолог, международен съдия и член на Управителния съвет на Съюза на енолозите в България, за да създаде качествено и добре структурирано портфолио.

Bulgarian Heritage

Избрахме да представим нашата колекция “Българско наследство” с букви от първата българска азбука – Глаголицата. В тази серия е събрана нашата страст към създаването на вино от традиционните български сортове, растящи по тези земи от дълги години.

Contour

Очертанията на вдъхновението – Казва се, че една изба е толкова добра, колкото е добро виното й за всеки възможен повод. При Via Vinera това са вината от серия „Contour”, която през 2020 получава нови стилистични и качествени очертания! Днес Via Vinerа е готова за новата фаза: преминаването от очертанията на земята към тези на човешката душевност. Вдъхновени от чувствеността на женското тяло са очертани и контурите на новата ни серия

Castellum

Castellum в превод от латински означава „наблюдателница“ или „стражева кула“. Избрахме това име за гамата отлежали вина, като израз на нашето желание да спазваме стриктно традициите и духа на българското винарско изкуство. Подбрали сме грижливо най-добрите партиди в избата, произведени от строго селектирано грозде.

Едноименната серия Via Vinera залага на интернационални сортове, отлежавали в дъб. Това са занаятчийски вина, които обаче са лесно разбираеми и атрактивни както в стилистично, така и в ценово отношение. Въпреки краткото си присъствие на пазара вината от серия Via Vinera са оценени на едни от най-престижните интернационални винени конкурси.

Търговската марка Via Vinera върху етикетите на нашите добре познати вина е тяхната фамилна черта и знак за неизменно високо качество.

Продукти на Виа Винера

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!